Jumbo Distributiecentra en OTTO Workforce

 

De Vrije Bond is een campagne begonnen bij medewerkers die via een uitzendbureaus werkzaam zijn bij Jumbo Distrubutiecentra  aandacht te vragen voor de situatie van de stakingen rond de CAO onderhandelingen. Deze zijn stilgelegd door Jumbo, omdat FNV geen onderhandelingspositie heeft. Dat de GNV geen onderhandelingspositie heeft komt door het feit dat er maar weinig medewerkers meer met vaste contracten werkzaam zijn bij Jumbo Distributiecentra. Jumbo werkt voornamelijk met uitzendkrachten (of beter gezegd arbeidsmigranten). Deze groep arbeiders is een kwetsbare groep die meestal niet goed weet wat hun rechten zijn. Of in veel gevallen lief nemen met wat ze krijgen. Jumbo maakt hier gretig gebruik van. Ook werden deze arbeidsmigranten gebruikt om de staking van medewerkers te breken.

Als Vrije Bond hebben we daarom verscheidene flyer-acties gehouden bij meerdere Jumbo Distributiecentra verspreid in het land. Op deze flyers staat de huidige situatie rond de CAO onderhandelingenvermeld en een oproep voor solidariteit met collega’s met vaste contracten vermeld. Ook staat op de flyer dat arbeidsmigranten rechten hebben, dat deze niet altijd vanzelfspreken worden gehandhaafd door werkgevers. Als afsluiter wordt gerefereerd naar zelforganisatie.

Werk je bij Jumbo? Ken je mensen die werken bij Jumbo? Wil je betrokken zijn bij deze acties? Neem dan contact op!

 

schrijf een email naar: vrijebond-arbeid@riseup.net

 

 

Flyer: Flyer Pools-Engels  —  Flyer Nederland-Engels

 

Voor meer informatie: Artikel InBeweging 1 mei 2017

 

Zie voor acties:

Flyer-actie Jumbo DC Beilen

Flyer-actie Jumbo DC Elst

Flyer-actie Jumbo DC Woerden

 

 

Zie ook de OTTO Slaveforce webpagina voor meer informatie over OTTO Workforce en de acties die de Vrije Bond hiertegen heeft ondernomen.