Anarchistische Bibliotheek Amsterdam

Iedere zaterdag 14:00 – 18:00
Infokafee Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

Bij de bibliotheek van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) kun je tegen een kleine borg boeken lenen. Er is keuze uit enkele honderden titels in verschillende talen (Nederlands, Engels, Turks, Spaans, Frans, Duits). De collectie omvat theoretische en praktische boeken over onderwerpen als geschiedenis, arbeid, kraken, ecologie, antifascisme & antiracisme, kunst & cultuur en gevangenisstrijd. De meeste boeken zijn geschreven door anarchisten of vanuit een anarchistisch perspectief, maar er zijn ook boeken die niet geschreven zijn door anarchisten en die ook niet expliciet over anarchisme gaan, maar vanwege de ideeën van de schrijver/-fster toch een plaats in de anarchistische bibliotheek verdienen. Ook ligt er een grote hoeveelheid onafhankelijke informatie ter inzage in de vorm van tijdschriften, zoals De As, Buiten de Orde (Vrije Bond), De Fabel van de Illegaal, De Nar, Uitbraak (ABC Gent) en Freedom.

Boeken Lenen

Boeken kunnen gratis worden geleend voor een periode van vier weken tegen betaling van een borg van 5,- euro die wordt ingehouden als het boek met schade (anders dan door lezen, bijv. waterschade) wordt teruggebracht. Telefonisch verlengen is één keer mogelijk. Bij zoekraken van het boek moet 20,- euro worden betaald om het boek te kunnen vervangen.

AGA

De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme. De AGA strijdt voor zelfbestuur en een wereld zonder uitbuiting of onderdrukking waarin geproduceerd wordt naar behoefte en niet voor winst.

Spreekuur

De bibliotheek is ook de plek om in contact te komen met de AGA en ideeën uit te wisselen of gewoon een kopje koffie te komen drinken.

Contact

Anarchistische Bibliotheek
Postbus 16521, 1001 RA Amsterdam
aga@agamsterdam.org
www.agamsterdam.org/anarchistische-bibliotheek
020 679 07 12

Bezoekadres:
Infokafee Bollox, 1e Schinkelstraat 14-16, Amsterdam
Open: Iedere zaterdag 14-18 uur