4

Flyer actie DC Jumbo Beilen

Op zaterdag 3 juni zijn we met 2 auto`s met Vrije Bond leden vertrokken van de anarchistische camping in Appelscha naar het distributie centrum van supermarkt keten Jumbo in het nabuurige Beilen. Daar aangekomen hebben we honderden pamfletten in het Nederland en Pools uitgedeeld bij de poort van de DC Jumbo Beilen.

Met spandoek en zwart/rode vlaggen hadden we een kleine picket neergezet. Bijna iedere auto, fietser stopte om onze pamflettten aan te nemen. De meeste reageerde positief en namen graag pamfleten aan en ook pamfletten met de tekst in het Pools, om aan hun Poolse colleegas te geven. Na 45 minuten in de zon gestaan hebben en zeker 2 shifts verder hebben we de boel opgeruimd en weer terug gegaan naar de Pinksterlanddagen in Appelscha.

Deze actie is het initiatief van dan de Vrije Bond en meer acties zullen volgen.

Waarom deze actie?

Dit om informatie te verstrekken aan arbeidsmigranten die daar uitgebuit en slecht behandeld worden. Al enige tijd zijn er CAO onderhandelingen gaande tussen FNV en Jumbo. Maar op het moment zijn deze onderhandelingen onderbroken. Jumbo heeft namelijk de vakbonden aan
de kant gezet, en is bezig via een andere weg afspraken te maken. Over het algemeen worden bij dit alles werkzame arbeidsmigranten genegeerd, en tevens gebruikt als stakingsbrekers. FNV heeft geen oog voor deze arbeidsmigranten en ondersteund deze kwetsbare groep niet. De flyer-actie is bedoeld om arbeidsmigranten te wijzen op hun rechten, te waken niet gebruikt te worden tegen andere medewerkers en hen te wijzen op zelforganisatie.

Werk je bij Jumbo? Ken je mensen die werken bij Jumbo? Wil je betrokken zijn bij deze acties? Neem dan contact op!

 

schrijf een email naar: vrijebond-arbeid@riseup.net

 

Flyer: Flyer Pools-Engels  —  Flyer Nederland-Engels

 

, , , , , , , , ,

4 reacties op “Flyer actie DC Jumbo Beilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *