reageer

Een 3de flyer-actie bij Distributiecentrum Jumbo! — Dit maal in Woerden.

Afgelopen vrijdag 21 juli zijn we als Vrije Bond en sympathisanten afgereisd naar Woerden. Dit om daar een flyer-actie bij het Jumbo distributiecentrum te houden. Dit is een 3de flyer-actie in een reeks georganiseerd door de Vrije Bond. Eerdere acties zijn gehouden bij het distributiecentrum in Beilen en Elst.

Daar aangekomen hebben we, net als bij afgelopen flyer-acties in Beilen en Elst onze spandoek tevoorschijn gehaald en in ruim een uur tijd honderden pamfletten in het Nederland en Pools uitgedeeld. Ook hebben we bij deze actie veel Vrije Bond brochures over basis arbeidsrecht in het Pools uit kunnen delen. De meeste mensen waaraan we flyers hebben uitgedeeld waren enthousiast en sympathiek over de actie. Ook waren er deze keer veel Poolse arbeidsmigranten aanwezig. Zij werden met verscheidene (Poolse) busje van OTTO Workforce af- en aangereden. Dit maal zijn we niet benaderd door beveiliging, en hebben zo makkelijk te werk konden gaan.

Waarom deze actie?

De flyer actie is opgezet om informatie te verstrekken aan arbeidsmigranten die bij deze distributiecentra uitgebuit en slecht behandeld worden. Al enige tijd zijn er CAO onderhandelingen gaande tussen FNV en Jumbo. Maar op het moment zijn deze onderhandelingen onderbroken. Jumbo heeft namelijk de vakbonden aan de kant gezet, en is bezig via een andere weg afspraken te maken. Over het algemeen worden bij dit alles onderhandelingen arbeidsmigranten genegeerd, en tevens gebruikt als stakingsbrekers. FNV heeft weinig oog voor deze arbeidsmigranten en ondersteund deze kwetsbare groep te weinig. De flyer-actie is daarom bedoeld om arbeidsmigranten te wijzen op hun rechten, te waken niet gebruikt te worden tegen andere medewerkers en hen te wijzen op zelforganisatie. We hopen door deze flyer-actie medewerkers te hebben inlichten over hun rechten en mogelijkheden. Ook hopen we dat duidelijk is gemaakt dat zij met de Vrije Bond in contact kunnen komen. Dat er mensen bereid zijn hen te ondersteunen.

Deze actie is op initiatief van de Vrije Bond. Meer acties zullen volgen!

Contact

Werk je bij Jumbo? Ken je mensen die werken bij Jumbo? Ken je mensen die hulp nodig hebben? Wil je betrokken zijn bij deze acties? Neem dan contact op!

Schrijf een email naar: vrijebond-arbeid@riseup.net

 

 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

Flyer: Flyer Pools-Engels  —  Flyer Nederland-Engels

Eerdere actie: Flyer actie DC Jumbo Beilen en Flyer actie DC Jumbo Elst

 

 

, , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *