Buiten de Orde

Het blad Buiten de Orde is een uitgave van de Vrije Bond. Oorspronkelijk was het blad bedoeld als nieuws- en discussieplatform voor en door leden van de Vrije Bond, maar is inmiddels uitgegroeid tot een anarchistisch kwartaalblad voor het Nederlandse taalgebied.

Het blad verschijnt vier keer per jaar en is gevuld met informatie, interviews en discussies over onder andere anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur.

 

Abonnementen
Leden van de Vrije Bond krijgen Buiten de Orde gratis thuis.
Niet-leden kunnen zich abonneren of lid worden.
Een abonnement kost 15,- euro per jaar voor vier nummers.
Meer is ook welkom!

Je kunt je bijdrage overmaken op onze rekening met de nummers IBAN: NL80INGB0005495473 of  BIC/Swift: INGBNL2A o.v.v. ‘abonnement BdO’ t.n.v. de Vrije Bond, te Amsterdam.

Voor mensen in de gevangenis is Buiten de Orde overigens gratis. Boekhandels, info-shops, etc. krijgen korting (afdracht afhankelijk van de verkoop van Buiten de Orde (60% van de verkoopwaarde). Voor leestafels, anarchistische bibliotheken etc. hebben we speciale abonnementen. Voor meer info, neem contact op met redactie@buitendeorde.nl.

 

Verkooppunten

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. De Buiten de Orde is verkrijgbaar op de volgende adressen:

Het Fort van Sjakoo, Amsterdam

Rosa, Groningen

Athenaeum Nieuwscentrum, Amsterdam

Casco – Office for Art, Design and Theory, Utrecht

 

Archief
Oude (en ook huidige) nummers zijn na te bestellen bij het secretariaat van de Vrije Bond (indien beschikbaar, kosten zijn 5,- euro incl. verzendkosten); secretariaat@vrijebond.nl

 

Contact
Redactie Buiten de Orde
Postbus 16521
1001 RA Amsterdam
Nederland
E: redactie@buitendeorde.nl
I: www.vrijebond.org/buitendeorde
T: 0858778958

 

Zelf iets schrijven of een andere bijdrage leveren?
Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan Buiten de Orde of wil je reageren op een artikel? Neem dan contact op met de redactie. We zijn nog altijd op zoek naar schrijvers, vertalers en mensen die willen helpen met afbeeldingen (foto’s, illustraties etc.). De deadlines voor het insturen van artikelen staan hieronder:

 

Deadlines 2017

BdO#1
Deadline: 13 januari
Thema: Ruk naar rechts

BdO#2
Deadline: 7 april
Thema: Recht

BdO#3
Deadline: 30 juni
Thema: Rusland

BdO#4
Deadline: 6 oktober
Thema: Religie

Je kunt je artikelen sturen, bij voorkeur voorzien van beeldmateriaal, naar redactie@buitendeorde.nl.

 

———

Eerder verschenen nummers Buiten de Orde

2016
BdO#1

Thema: oorlog

BdO#2
Thema: Spanje

BdO#3
Thema: Electoralisme

BdO#4
Thema: Marktwerking