2

Wederom een Flyer actie bij DC Jumbo. Dit maal in Elst!

Afgelopen vrijdag 9 juni zijn we als Vrije Bond, samen met mensen van Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en bevriende post-werkers afgereisd naar Elst. Dit om daar een flyer actie bij het Jumbo distributiecentrum te doen.

Daar aangekomen hebben we, net als bij de flyer actie in Beilen afgelopen week, onze spandoek tevoorschijn gehaald en in ruim een uur tijd honderden pamfletten in het Nederland en Pools uitgedeeld. Ook hebben we bij deze actie veel Vrije Bond brochures over basis arbeidsrecht in het Pools uit kunnen delen. De meeste mensen waaraan we flyers hebben uitgedeeld waren enthousiast en sympathiek over de actie. Dit keer waren er, in vergelijking tot de flyer actie in Beilen, veel meer Poolse arbeidsmigranten aanwezig. Zij werden met verscheidene (Poolse) busje af- en aangereden. We hopen dat we door deze flyer actie medewerkers hebben kunnen inlichten over hun rechten. Ook hopen we dat duidelijk is gemaakt dat zij met de Vrije Bond in contact kunnen komen. Dat er mensen bereid zijn hen te ondersteunen.

Deze actie is op initiatief van de Vrije Bond. Meer acties zullen volgen!

Waarom deze actie?

De flyer actie is opgezet om informatie te verstrekken aan arbeidsmigranten die daar uitgebuit en slecht behandeld worden. Al enige tijd zijn er CAO onderhandelingen gaande tussen FNV en Jumbo. Maar op het moment zijn deze onderhandelingen onderbroken. Jumbo heeft namelijk de vakbonden aan
de kant gezet, en is bezig via een andere weg afspraken te maken. Over het algemeen worden bij dit alles werkzame arbeidsmigranten genegeerd, en tevens gebruikt als stakingsbrekers. FNV heeft geen oog voor deze arbeidsmigranten en ondersteund deze kwetsbare groep niet. De flyer actie is bedoeld om arbeidsmigranten te wijzen op hun rechten, te waken niet gebruikt te worden tegen andere medewerkers en hen te wijzen op zelforganisatie.

Contact

Werk je bij Jumbo? Ken je mensen die werken bij Jumbo? Wil je betrokken zijn bij deze acties? Neem dan contact op!

Schrijf een email naar: vrijebond-arbeid@riseup.net

 

Flyer: Flyer Pools-Engels  —  Flyer Nederland-Engels

 

Eerdere actie: Flyer actie DC Jumbo Beilen

 

 

, , , , , , ,

2 reacties op “Wederom een Flyer actie bij DC Jumbo. Dit maal in Elst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *