Postcode Gewoon even laten!

Postbodes van de TNT voeren actie voor het behoud van hun banen. Afgelopen weken werd er al verschillende keren gestaakt en het ziet er naar uit dat er nog flink wat acties nodig zijn.
Ondersteun de acties van de postbodes. Schrijf GEEN postcode op je kerstkaarten en andere post.
Zonder deze postcode kan de post namelijk niet machinaal verwerkt worden. Dat moet dan dus weer met de hand, wat betekent dat de TNT mensen nodig heeft en op extra kosten gejaagd wordt. Hiermee wordt de druk opgevoerd en de acties van de postbodes extra kracht bij gezet!

Samen kunnen we de postbezorging weer terug krijgen met goed loon en goede arbeidsvoorwaarden. Breek de privatisering af!
De regering heeft de post jaren geleden al geprivatiseerd, dit werd verkocht aan de mensen in Nederland alsof dan de vrije markt zou zorgen voor goedkopere post. Dit is een grote leugen geweest, de post is alleen maar duurder geworden, de rechten van werkers in de postsector zijn in rap tempo afgebroken, duizenden mensen met oproep en nul uren contracten zitten in een dagelijkse onzekerheid op inkomen. Dat is zeker niet alleen bij TNT zo. Ook bij Selekt mail, Sand en VSP netwerk. De enige die hier dik voordeel aan hebben zijn de aandeelhouders, de directeuren, de investeringsbanken en de managers die de massaontslagen plannen en de werkers uitknijpen.
TNT maakt nog steeds iedere maand miljoenen winst over de ruggen van het personeel. Hoe kan dat eigenlijk als ze zeggen dat er minder werk is?
De hele post sector is rot tot op het bot. De bezorgers lopen het bloed in de schoenen. Klachten over de bezorging komen steeds vaker voor. Men moet steeds meer betalen voor een postzegel. Wij vinden dat de post weer terug moet naar de bezorger en de verzender-ontvanger, dus direct terugdraaien van de privatisering. En we vinden dat de post collectief moet worden geregeld, zodat alle postwerkers gelijke rechten hebben en uit de bestaansonzekerheid worden gehaald. Zodat de postbode fluitend de straat op kan zonder de hete adem van de aandeelhouder in zijn nek. Aandeelhouders en de directie van de postbedrijven moeten zich maar eens nuttig gaan maken, bijvoorbeeld koffie zetten voor de postwerkers die na hun ronde terug komen op de vestiging.
Zet je solidariteit met de postbodes om in actie! Schrijf om te beginnen GEEN postcode op je kerstkaarten en al je andere post. Bestook ook topman Bakker en kornuiten met kaarten en laat ze weten hoe je over hun plannen denkt. Blokkeer de TNT plannen, ga de straat op en wees creatief. Solidariteit met allen die staken!

Breek de vrije markt af! Collectiviseer de post!