[ACU Utrecht] Vrije Bond Cafe

4 November 2023 begint de eerste editie van het Vrije Bond Utrecht Cafe. Een moment van samenkomst van Vrije Bond leden (uit Utrecht) en niet-leden, gecombineerd met een discussie waar elke anarchist warm van wordt.

Het zal plaats vinden in de ACU (Voorstraat 71 3512 AK Utrecht), de deuren gaan open om 15 uur en de discussie begint om 16 uur. Hopelijk zien we je daar!

Discussie onderwerp – De Verkiezingen De verkiezingen komen er weer aan.

Na de val van kabinet Rutte-IV over de migratiedeal voor de zomer, gaan velen weer naar de stembus om te stemmen op partijen die een nieuwe regering moeten gaan vormen.

De verkiezingstijd brengt vele tradities met zich mee: debatten, verharding van de toon van politici en partijen, en natuurlijk, niet te vergeten, discussies binnen de anarchistische beweging over of je uberhaupt moet stemmen, en zo ja op wie.

Een aantal, maar zeker niet alle, argumenten voor en tegen.

Zij die vóór het stemmen beargumenteren zeggen bijvoorbeeld dat je de invloed van rechtse partijen kan minimaliseren, dat je op die manier je vijanden kan kiezen, en dat je het beleid wat linkser en humaner kan krijgen.

Aan de kant van de niet-stemmers hoor je veel dat er geen anarchistische partijen zijn, dat stemmen het goedkeuren van het huidige politieke systeem is, en dat het toch geen zin heeft.

Of men nu gaat stemmen of niet, wees welkom en praat en organiseer mee! Discussiepunten:

• Wat is het nut van stemmen tijdens de opkomende verkiezingen.

• Moet een anarchist zich überhaupt bezighouden met parlementaire politiek.

• Hebben verkiezingen meer impact op het dagelijks leven in vergelijking met directe actie.

• Kan jij jezelf een anarchist noemen als je deel uitmaakt van een politieke partij.

• Wat zijn mooie acties vanuit anarchistisch perspectief rondom de verkiezingen

, ,