[Ter Apel] Vluchtelingen welkom, racisten niet!

reageer

Vluchtelingen welkom, racisten niet!

Waar: 
Parkeerplaats AZC Ter Apel | Ter Apelervenen | Ter Apel
Wanneer
03 juli 2022, 13:00
Vluchtelingen welkom, racisten niet!

Op zondag 3 juli heeft de extreemrechtse xenofobische/islamofobe groepering Pegida een demonstratie gepland staan op de parkeerplaats van het AZC Ter Apel, met als doel hun “omvolkingstheorie” te spuien. Dit is een directe aanval op de slachtoffers van oorlog en extreem geweld veroorzaakt door politieke vervolging, afkomst, geloof, seksuele geaardheid/genderidentiteit, validisme en het recht op vrij bestaan. Deze vertoning van verbaal en mentaal geweld is afschuwelijk, maar helaas niet onverwacht van Pegida.

Bij velen zijn de beelden van vluchtelingen die op stoelen moeten slapen en niet genoeg te drinken hebben op het netvlies gebrand. Sinds de situatie in Ter Apel veelal in het nieuws is door het overvolle aanmeldcentrum worden er veel extreme berichten en leugens verspreid. Dit geeft groepen als Pegida beelden om angst te verspreiden over de door hen bedachte “vluchtelingen karavaan”. Deze beelden zijn alleen geen goede representatie rond de vluchtelingensituatie in Nederland die veroorzaakt is door het neoliberale afschrikking beleid dat dit heeft veroorzaakt. Wij hebben geen migratiecrisis, maar een opvangcrisis die direct gekoppeld staat aan het verwaarloosde woonbeleid dat in stand wordt gehouden door het idee dat wonen een markt moet zijn inplaats van een mensenrecht. Het eerdergenoemde verwaarloosde woonbeleid creëert een verstopping van de uitstroom van statushouders dat graag de draad van hun eigen leven weer wil oppakken.

Om een halt toe te roepen aan de groeiende xenofobe/islamofobe groepen die zich vormen willen wij deze angst en haat cultuur een duidelijk signaal geven dat dit niet acceptabel is. Wij willen open grenzen, vrij verkeer van mensen en dieren, een veilige toekomst voor het recht op bestaan en een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. We zullen nimmer tolereren dat mensen als minderwaardig worden beschouwd vanwege politieke vervolging, afkomst, geloof, seksuele geaardheid/genderidentiteit of gezondheid van lijf en leden. Daarom roepen wij op om 3 juli om 13 uur met ons te verzamelen op de parkeerplaats van aanmeldcentrum Ter Apel en daar met ons en de vluchtelingen solidair te staan tegen dit vertoon van haat.

Houd de weersomstandigheden in de gaten en neem een mondmasker mee als je dit kunt, gezien corona nog steeds een ding is. Gezien het verleden van Pegida raden wij aan om vermaak voor jezelf en voor de kinderen in het aanmeldcentrum mee te nemen om te laten zien hoe het ook kan en dat ook zij welkom zijn.

AFA Noord

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *