[Arnhem] Diversiteits Demo / VERPLAATST!

LET OP: LOCATIE TEGENDEMONSTRATIE IS VERPLAATST!

Op last van de gemeente is zowel de demonstratie van de NVU als deze tegendemonstratie verplaatst. De demo vindt zaterdag plaats op Willemsplein in Arnhem. 13:00 – 16:00 u.

Geen plaats voor racisme en fascisme in Arnhem! Op 28 oktober van 1 tot 4 gaan we gezamenlijk ons organiseren om diversiteit te vieren in de Gelderse hoofdstad.

Hoewel Arnhem de afgelopen periode in het teken stond van het herdenken van de slachtoffers van het nazisme en de vreugde van diversiteit heeft gevierd in de gemeente via de Coming In Week, is racisme en extreemrechts nog steeds een aanzienlijk probleem binnen de stad.

Dat bewijst de NVU die op de 28ste in de Burgemeesterswijk zich gaan manifesteren en de rechten van minderheden probeert te bedreigen. Dat laten wij niet gebeuren.

Daarom vormen Vrije Bondsleden in Arnhem met @roodarnhem, @platformstopracisme.024_026 en @arnhemnijmegenbij1 een antifascistisch front en organiseren wij een tegendemonstratie.

Wij vragen iedereen om bonte kleding aan te trekken (bijvoorbeeld rood, roze, geel of paars) en samen een Barbie Block te vormen tegen de fascisten.

Ook vragen wij iedereen om zoveel mogelijk attributen mee te nemen die lawaai kunnen maken om de demonstratie te verstoren.

Als je een Airborne vlag, een pride of trans vlag hebt vragen wij je die ook mee te nemen. Wij laten merken dat er binnen Arnhem geen plaats is voor haat en discriminatie.

NU NIET NOOIT NIET, NOOIT MEER FASCISME!

, ,