reageer

[Antwerpen] Conferentie – Collectieve verantwoordelijkheid en anarchisme

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart vindt er aan de Universiteit Antwerpen een conferentie over anarchisme plaats. Het thema is ‘anarchisme en collectieve verantwoordelijkheid’. Op vrijdag worden er een hoop praatjes gegeven over heel uiteenlopende onderwerpen – van een panel over anarchisme en criminaliteit, over wederzijdse hulp in gezondheidszorg tot eco-anarchisme en klimaatverandering. De presentaties en de bijbehorende discussies zullen zowel live in Antwerpen als online bij te wonen zijn.

De zaterdag is een dag waarop collectieve verantwoordelijkheid in de anarchistische praktijk centraal staat. Er zijn die dag allerlei interactieve sessies om samen na te denken over hoe wij als anarchisten omgaan met het verdelen en opnemen van verantwoordelijkheid. Workshops, discussies, interviews, een collectieve zine-workshop, … Het belooft een inspirerende dag te worden. De meeste onderdelen van de zaterdag zullen ook online gevolgd kunnen worden.

De conferentie is gratis, maar we vragen iedereen wel om zich in te schrijven (zodat we genoeg lunch kunnen regelen en weten wie de link moet ontvangen). Ook belangrijk om te weten: de voertaal is Engels, omdat er ook internationale activisten en academici zullen meedoen. Alle informatie, inclusief inschrijflink, is te vinden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *