20e Anarchistische boekenbeurs Gent

Op 4 en 5 mei gaat in Gent de 20e Anarchistische Boekenbeurs door!

We willen het papier in onze handen vieren, ver weg van de digitale nachtmerrie die in onze intiemste kringen kruipt. Op de boekenbeurs vind je naast boeken tal van andere publicaties, zines, pamfletten, posters en stickers. Van oude romans en revolutionaire klassiekers, over filosofie en poëzie tot hedendaagse sociale kritiek of de nieuwste oproepen tot strijd: ze vertrekken vanuit de wil om de wereld ingrijpend te veranderen.

Maar de boekenbeurs is nog veel meer!

De anarchistische boekenbeurs is ook een internationale bijeenkomst van anarchisten en antiautoritairen, met discussies, workshops en informele uitwisseling. We willen met de boekenbeurs bijdragen aan het versterken van de anarchistische beweging in de lage landen. We zien het als een instrument om ideeën te verdiepen, een gelegenheid om voorstellen te lanceren en om banden te smeden tussen individuen en groepen. We willen onze passies met elkaar delen, we willen meehelpen om een context te creëren waar woorden en daden met elkaar dansen en elkaar versterken.

We leven in tijden van oorlog en verharding van de levensomstandigheden. We worden allen opgeroepen om de broekriem aan te spannen, harder te werken en mee te marcheren op het ritme van het militarisme dat overal de kop opsteekt. Tegelijkertijd worden we binnenkort door de staat uitgenodigd om met onze ‘stem’ te participeren in het grote circus dat hun macht over ons legitimeert.

Eerder dan ons neer te leggen bij dit sombere panorama, vragen we ons af wat we hier als anarchisten tegenover kunnen zetten. Eerder dan zelf te vervallen in de valstrikken van de macht – militarisme, politieke berekeningen, apathie – willen we op zoek gaan naar onze mogelijkheden en uitgaan van onze eigen kracht. Wat betekent het om een anarchistische utopie in onze harten en hoofden te hebben?

Alle informatie vind je op abgent.noblogs.org
contact via abgent@riseup.net

za 4 en zo 5 mei van 10u tot 18u
zaterdagavond optredens
‘t landhuis – Warmoezeniersweg 10 – Gent

, ,