reageer

Weer picketlines Randstad & Adecco

uitzendbureausIn verscheidene steden in Nederland zal vrijdag 19 februari weer worden gedemonstreerd bij de uitzendbureaus Randstad en Adecco. De actie richt zich tegen het werven van beveiligers voor Group4Securicor. De beveiligers die geworven worden, worden ingezet in vreemdelingen detentiecentra, zoals de bajesboten en kamp Zeist.

In deze gevangenissen worden uitgeprocedeerde asielzoekers, ofwel “illegalen” vastgehouden onder mens-onwaardige omstandigheden tot ze gedeporteerd worden. Door bewakers te werven werken de uitzendbureaus mee aan dit onmenselijke beleid van de Nederlandse overheid. Een beleid dat door onder andere Amnesty International in de gaten wordt gehouden en ook als inhumaan wordt bestempeld.

Wij willen dat de bajessen gesloten worden, en roepen bedrijven op om hun medewerking aan dit beleid stop te zetten.

Vanaf 14:00 uur zal onder andere in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Emmen en Amsterdam op verscheidene plekken geflyerd worden. De actie gaat uit van de Anarchistische Groep Den Bosch, de Anarchistische Anti-Deportatie Groep Utrecht en de Anarchistische Groep Amsterdam. Wil je in jouw plaats of stad ook een picketline organiseren, dan kun je onderstaande tekst gebruiken om een flyer van te knutselen.

Uitzendbureau`s helpen mee aan het uitzetten van vluchtelingen

Beste voorbijganger,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. In Nederland worden heel veel vluchtelingen opgesloten in vreemdelingen detentiecentra. Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden omdat hij of zij op zoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen worden opgesloten schandalig slecht zijn.

De uitzendbureau’s Adecco en Randstad werven in opdracht van het beveiligingsbedrijf Groep 4 Securicor personeel. Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen. Telkens blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen. Wij vinden dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid.

Met deze flyer-actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken. Na eerdere picketlines bleek dat uitzendbureau Tempo Team niet meer adverteert voor het werven van detentietoezichthouders.

Niemand vlucht vrijwillig Stop uitzetting, uitsluiting en opsluiting van onschuldige mensen

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *