Problemen met werkgever-uitzendbureau, wat je zelf kunt doen!

Heb je een probleem met je werkgever maak dan eerst duidelijk voor jezelf waar je recht op hebt. Dit kun je vinden in de volgende zaken:

Wanneer je met zekerheid weet wat je rechten zijn kun je ook duidelijke eisen stellen.

Wat je gezamenlijk kunt ondernemen!

Wanneer mensen te maken hebben met slechte uitzendbureaus en of andere vage werkgevers, te maken hebben met zeer slechte of gevaarlijke arbeidsomstandigheden, slechte woonsituaties of met intimidatie op de werkvloer. In al deze gevallen geven wij het advies om jezelf te organiseren. Dat wil zeggen dat je in je directe omgeving moet zoeken naar steun en solidariteit! Zijn er collega`s die het zelfde meemaken of zijn er bewoners die klagen over dezelfde boetes (van de verhuurder) probeer dan gezamenlijk protest aan te tekenen. Hiermee zorg je dat je niet alleen staat tegenover een machtige werkgever of verhuurder en kun je steun krijgen vanuit je directe leef of werk omgeving. Met een groep kun je bij de werkgever of verhuurder langs gaan en een brief afgeven met jullie eisen. De Vrije Bond (werkgroep arbeid) is zeker bereid om mee te mobiliseren, om mee na te denken over het opstellen van zo`n brief. Komt er geen reactie op zo`n brief of verslechterd de situatie dan zou je met de groep een stap verder kunnen gaan en dan is het misschien effectief om m.b.v. het organiseren van een picketline met spandoeken om op deze manier de druk op te voeren. Ook bij zulke directe acties kan de Vrije Bond een rol vervullen. Directe acties om direct resultaat.

Zoeken van alternatieven via advocaten en de rechtspraak

Indien het je niet lukt om als individu een groep(je) samen te stellen en de uitbuiting, intimidatie en of achterstelling houdt niet op dan kun je als individu proberen via andere wegen je recht te krijgen. Als Vrije Bond vinden we het ingewikkeld (gecompliceerd) om daarin mensen te ondersteunen omdat deze wegen via bijvoorbeeld de traditionele (soms conservatieve) vakbonden, juridische spreekuren en of overheid, nooit tot structurele oplossingen zullen leiden. Echter wij zijn van mening dat individuele misstanden ook opgelost moeten worden. Vandaar dat we hieronder een aantal opties willen geven die mensen kunnen gebruiken in situaties waarbij zij te maken hebben met slechte arbeidsomstandigheden, slechte verblijfsomstandigheden en andere vormen van misstanden op de werkvloer.

Voorbeelden van brieven die gestuurd kunnen worden

In geval van bovenstaande is het raadzaam een arbeidsrechtadvocaat in handen te nemen. Wij als Vrije Bond (Arbeid) kunnen je mogelijk verwijzen naar een advocaat in je buurt, afhankelijk van waar je woont. Voor vrije inloopspreekuren (gratis advies) kijk hier.

Tot slot

Graag horen/lezen we terug of deze website je iets meer informatie heeft opgeleverd? Wellicht mis je nog informatie, geef dit aan ons door zodat we deze website nog beter kunnen maken.

Interessante links

Rechten in algemene zin;

Migranten mensen rechten

Recht op goede woonomstandigheden;

Huisvesting

Stichting Normering Flexwonen

Recht op wettelijk loon, vakantie geld, uitbetaling overuren;

CAO ABU 2017-2019

Flex

Ondersteuning bij ongelukken, arbeidsomstandigheden;

SNCU

Arbo en arbeidsomstandigheden

Verdere interesante links;

'Routekaart' over huisvesting van arbeidsmigranten (download).
-
Bedrijf die huisvesting aanbied voor arbeidsmigranten. Ziet iemand er niet bekend uit (Frank van Gool, OTTO Workforce)!?
-
Kaart van huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland.
-
Model convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten.
-
Video van HBO studenten die de persoon achter de arbiedsmigrant laat zien.