Wake tegen politiegeweld gepsychiatriseerde personen

Wagenaarstraat, AmsterdamWagenaarstraat 60-62
Amsterdam
reageer

Wake tegen politiegeweld gepsychiatriseerde personen

Spreekuur 89Op donderdag 7 september vind er in Amsterdam een herdenkingswake plaats uit solidariteit met slachtoffers van fataal politiegeweld tegen gepsychiatriseerde personen. Vanaf 17u00 zijn mensen welkom buiten voor de Wagenaarstraat 60-62 (bij de Afrifood) in Amsterdam-Oost. De wake wordt georganiseerd door het nieuwe initiatief Spreekuur 89.

Spreekuur 89 is een maatschappelijk verbond dat zich hard maakt voor de vrijheid van groepen en haar individuele leden die in onze angstcultuur onderdrukt worden omdat zij als ‘verdacht’ worden gezien. Niet als officieel verdacht in de strafrechtelijke zin, maar als ‘risicopopulatie’ omdat zij niet aan de ‘mainstream’ voldoen. Spreekuur 89 wil de samenleving inspireren om geen politie meer te bellen bij een ‘verwarde man’, maar om zelf hulp te bieden en ook om elkaars autonomie te respecteren. Juist dat blijkt ook mensen daadwerkelijk te helpen, terwijl dwang alleen maar agressie en angst opwekt.

De bedoeling is om deze hulp op wederkerige, vrijwillige en niet-hiërarchische basis te bieden. Niet-hiërarchisch betekent ook dat mensen die hulp bieden zelf ook hulp kunnen ontvangen, er is geen strak onderscheid tussen hulpverlener en hulpbieder. Iedereen is kwetsbaar en mens. En zo werkt Spreekuur 89 in het thema psychiatrie aan een vrijere samenleving met weer iets minder gezag en meer zelforganisatie.

Meer informatie over de wake en/of Spreekuur 89 via 06-83860905 of de website van Spreekuur 89.

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *