reageer

[Vloerwerk] Vroege Poortactie bij Bleckmann

Joery* is zijn baan kwijt geraakt, omdat hij kritiek leverde op het respectloze en onveilige gedrag van leidinggevenden. Dus voerden Vloerwerk & Joery de afgelopen vrijdag voor de tweede keer actie. Het was onze vroegste picket ooit en het regende ook nog eens. Maar je moet er wat voor over hebben om de vroege werkers bij Bleckmann te bereiken. Dus gingen we, om zes uur ’s morgens, op pad met 5 mensen van Vloerwerk.

Vloerwerk: Vroege Poortactie bij Bleckmann

Werkers die aan kwamen lopen of rijden werden verwelkomd met een bakje koffie en een flyer waar duidelijk op stond waar we mee bezig zijn. We eisen Joery zijn baan terug, financiële compensatie voor zijn gemiste inkomsten en respect voor alle werkers bij Bleckmann! “Hey Joery hoe is het!? Moet je werken vandaag?” vroegen een aantal werkers met een glimlach. Schijnbaar is nog niet iedereen op de hoogte van Joery’s ontslag. Maar wel is duidelijk aan de reacties dat ze blij zijn om Joery weer te zien.

Vloerwerk: Vroege Poortactie bij Bleckmann

We worden door iedereen goed en met een glimlach ontvangen, op een enkele leidinggevende na. Die rijdt snel door in een dure BMW. Verder hebben we geen management of directie gezien (voor hun wellicht nog te vroeg), maar wel de mensen van de werkvloer. En daar was het ons om te doen! Ook zij weten nu dat Vloerwerk voor hun klaar staat.

Vloerwerk: Vroege Poortactie bij Bleckmann

En als Vloerwerk eenmaal zijn tanden ergens inzet, kom je niet zo makkelijk meer van ons af. Dit is pas het begin!

*Joery is een pseudoniem.

Lees hier meer over de campagne, endeel de post op Facebook. Doe mee met de acties, neem contact met ons op via info (at) vloerwerk (punt) org .

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *