1

Vrije Bond Ommeland – Campagne OTTO

Sinds het begin van de zomer voert Vrije Bond Ommeland een samenwerkingsproject uit met SP Raalte over leef- en werkomstandigheden in de beroemde “Poolse kampen” in het dorp Heino, gemeente Raalte. Na maanden werk hebben we de werknemers succesvol gemobiliseerd om zichzelf te organiseren en betere levensomstandigheden te eisen. Een van de klachten is de macht van kampcoördinatoren om, zonder rechtvaardiging, de arbeiders uit hun huizen (en banen) te schoppen, waardoor ze dakloos worden en soms niet in staat zijn om een​​terugreis naar hun thuisland te betalen.

Vrije Bond Ommeland

Deze kampen, beheerd door OTTO-medewerkers, hebben ons meer van hetzelfde laten zien: gebrek aan ruimte, gebrek aan privacy, onzekerheid en gebrek aan autonomie. Na het creëren van banden met onze Poolse en Tsjechische kameraden in deze kampen, en nadat ze de natuurlijke angst voor vergelding hadden weten te overwinnen, organiseerden VB Ommeland, SP Raalte en FNV een eerste ontmoeting met de burgemeester van Raalte. Dit om de voortdurende uitbuiting van werknemers voor de winst van OTTO onder de aandacht te brengen.

De reactie van de burgemeester was minder dan acceptabel. Zijn zorgen waren meer gericht op “het verhaal van OTTO’s kant horen”, erop wijzen dat er klachten over lawaai waren over de migranten en het negeren van de precaire omstandigheden van de werknemers. In zijn eigen woorden: “We need you for your work”. De prioriteiten zijn duidelijk.

Klik HIER voor meer informatie over de campagne van de Vrije Bond over OTTO Workforce. Klik HIER voor meer informatie over de campagne via SP Raalte.

, , , ,

1 reacties op “Vrije Bond Ommeland – Campagne OTTO

  • Beste mensen,

    Na een korte kennismaking hebben wij, Enschede voor Vrede, besloten om “Vrije Bond Ommelanden” toe te voegen aan onze lijst “bondgenoten”. Wij hopen dat jullie daarmee akkoord kunnen gaan.
    Fijne feestdagen en een goed 2020 gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *