Vrije Bond Arbeid

De Vrije Bond houd zich bezig met arbeid!

In het verleden heeft de Vrije Bond verscheidene acties gedaan, vooral tegen uitbuiting van buitenlandse uitzendkrachten (zie hier voor meer informatie. Deze acties hebben veel aandacht gegenereerd, waardoor er tot op de dag van vandaag er nog steeds mensen zijn die zich bij de Vrije Bond melden met een arbeidsconflict. Wat betekent dat de praktijken gewoonweg niet zijn veranderd! Om deze mensen beter bij te staan is er onlangs besloten een werkgroep op te richten die zich voornamelijk bezighoud met het onderwerp arbeid. En zo de Vrije Bond strijdbaar ter toneel trekt om ongewenste praktijken tegen te gaan, en te veranderen. Ook nu is de Vrije Bond bezig aandacht te geven aan werkgevers die het moeilijk hebben. Ook nu gaat het wederom om arbeidsmigranten die onderdrukt of uitgebuit worden (zie hier voor meer informatie).

Het doel van de Vrije Bond is om in eerste instantie solidair te zijn met mensen die een arbeidsconflict hebben met hun baas. Om deze mensen bij te staan, te ondersteunen en helpen in zelforganisatie. Daarnaast willen we ons richten op het onderwijzen van zowel onszelf als de mensen om ons heen, om zo meer inzicht te geven in de mogelijkheden en rechten van arbeiders. Om vervolgens met directe actie mogelijk een maatschappelijke brede verandering door te brengen, solidariteit en gelijkheid te creëren. Kracht terug te geven aan arbeiders. Verandering van onderop teweeg te brengen. Revolutie!

Neem aub contact met ons op als je meer te weten wil komen, wanneer je te maken hebt met een arbeidsconflict of als je gewoonweg wil helpen.

Contact Werkgroep:

vrijebond-arbeid@riseup.net
Postbus 16521
1001RA Amsterdam