reageer

Verslag: Vluchtelingen welkom, de VVD niet

Actievoerders wijzen medewerking aan VVD-propagandashow af

Afgelopen maandagavond, 25 juni stonden actievoerders van ontvangstcomité “Vluchtelingen welkom, de VVD niet”, voor D’n Burgemister, de locatie in Veldhoven waar VVD’er Dijkhoff een ‘gezellige’ bijeenkomst hield om een nieuw voorstel te bespreken om vluchtelingen sneller het land uit te werken. Met spandoeken als “Vluchtelingen bashen is niet lollig” en “Vluchtelingen welkom, geen mens is illegaal”, leuzen als “Vluchtelingen welkom, de VVD niet” en “Say it loud, Say it clear, Refugees are welcome here” maakten we onze afkeuring van het VVD-anti-vluchtelingenbeleid en de bijeenkomst kenbaar. De actie was opgezet om een statement te maken, niet alleen dat het VVD-plan niet lollig was, maar ook en vooral dat het beleid dat de VVD tegen vluchtelingen voert, verwerpelijk en asociaal is. Pakweg 25 mensen namen deel.

Dijkhoff nodigde één van ons uit om op de bijeenkomst zelf een vraag te komen stellen. De actievoerder legde dat vervolgens voor aan de andere deelnemers. We besloten om niet op de uitnodiging in te gaan. We vonden dat we daarmee een onderdeel van een in essentie racistische propagandashow van de VVD zouden worden. De VVD had bovendien in de bijeenkomst de touwtjes in handen en controleerde dus de beeldvorming. Net zo goed als we de deelname van cabaretier Rob Scheepers als een soort medewerking aan de VVD zagen, zou deelname van demonstranten ook op medewerking aan de VVD zijn neergekomen. Daarmee zou iedere kritische angel uit de actie worden gehaald. Daarom wezen we de uitnodiging van Dijkhoff met nadruk van de hand.

Ontvangstcomité “Vluchtelingen welkom, de VVD niet” is van mening dat met de actie kritisch licht is komen te schijnen op de VVD-bijeenkomst en beschouwt de actie in die zin als succesvol. De organisatie hoopt dat ook in de toekomst soortgelijke VVD-initiatieven tegemoet getreden zullen worden met een kritisch geluid. Vluchtelingen welkom, de VVD niet!

Ontvangstcomité “Vluchtelingen welkom, de VVD niet”

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *