1

Verslag ‘Refugees Welcome’ picknick in Nijmegen

Een stuk of honderd mensen hebben zich vanmiddag, 9 september, onder de Waalbrug verzameld om te genieten van de picknick. Enkele tientallen van hen hebben zich gestort op het schoonmaken van de tweede pijler van de brug zodat de tekst “refugees welcome” weer zichtbaar wordt. Tegelijk is er ook een groot spandoek geschilderd met diezelfde tekst.

De gemoedelijke sfeer werd even verstoord door een tiental rechts-extremisten, voornamelijk afkomstig uit Rotterdam maar met ook enkele bekende gezichten van Identitair Verzet, NVU en Nijmegen Rechtsaf erbij, ondanks dat die laatsten tegen de pers hadden verklaard niet te zullen komen. Zij gooiden flessen en vuurwerk naar het cordon van antifascistische activisten dat tegenover hen was gevormd om te voorkomen dat zij bij de picknick zelf konden komen; het defensieve cordon trad de-escalerend op en reageerde niet op de projectielen waarmee zij bekogeld werden, waardoor de veiligheid van alle deelnemers gegarandeerd werd. Eén van de rechts-extremisten, degene die de flessen en vuurwerk gooide, is uiteindelijk gearresteerd door de politie.

Gelukkig kon die korte verstoring de sfeer niet drukken. Mede dankzij het geweldige weer, het heerlijke eten en de feestelijke muziek is het een heel gezellige middag aan de Waal geworden, waarbij de Nijmeegse solidariteit met vluchtelingen gevierd en uitgedragen werd.

Nijmegen Tegen Racisme

, ,

Eén reactie op “Verslag ‘Refugees Welcome’ picknick in Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *