reageer

Verslag Demo Seebrücke – Demonstratie tegen vluchtelingenbeleid EU, 10 augustus 2018

Afgelopen vrijdag vond de eerste ZeeBrug demonstratie plaats in Amsterdam en het was een groot succes! Bijna 500 mensen stonden samen op de Dam om een statement te maken voor veilige routes naar Europa en tegen het criminaliseren van hulporganisaties. Er waren inspirerende sprekers, mooie en strijdbare muziek, sterke spandoeken, protestborden en vlaggen, een menselijke brug en vooral een enorm sterke en energieke menigte! Een video impressie is te zien op de Facebookpagina of via YouTube.

Na afloop op de Dam heeft er zelfs nog een heuse spontane demonstratie ruim een uur door het centrum van Amsterdam gelopen die op veel bijval van het publiek kon rekenen. Zie hier een korte video impressie. Ook HP/de Tijd heeft een uitgebreid verslag van de demonstratie gepubliceerd.

Ontzettend bedankt iedereen die meegeholpen heeft met de demonstratie tot zo’n succes te maken!

Helaas is met dit protest nog geen (blijvende) verandering teweeg gebracht, en dus zal het wellicht nodig zijn binnenkort weer de straat op de gaan en van ons te laten horen. En hopelijk dan met nog meer mensen! Houd de aankondigingen in de gaten (op bijvoorbeeld de Zeebrug Facebookpagina, op de website van Seebrücke en via lokale aankondigingen)!

Begonnen in Duitsland, maar internationaal gegroeid, sinds kort elke maandag #seenotmontag! Elke maandag verschijnen er zoveel mogelijk reddingsboten in openbare ruimten. Doe ook mee en geef op maandag(en) een ‘boot’schap af! Organiseer decentraal je eigen maandag actie! Dat kan groots met een pakkende actie, maar kan ook klein met een bootje op een bushalte of achterop de fiets en plaats je foto’s in het Facebook event!

Op 23 september zal Sea Watch aanwezig zijn in Den Haag bij het Just Peace festival georganiseerd door het Haagse Humanity House. Check it out en kom ook!

Say it loud, say it clear: Refugees are welcome here!

Strijdbare groeten en tot de volgende keer!
Vrienden van Sea Watch

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *