[Utrecht] Picket bij FNV en OTTO Workforce

1

[Utrecht] Picket bij FNV en OTTO Workforce

Om aandacht te geven aan de uitbuitende situatie waarin arbeidsmigranten verkeren wordt er door de Werkgroep Arbeid een picket georganiseerd bij het kantoor van FNV en OTTO Workforce in Utrecht.

Vrijdag 19 juli om 11.00 uur verzamelen Station Leidsche Rijn, Utrecht

Die ochtend gaan we met een groep naar de kantoren van FNV en OTTO Workforce in Utrecht om tijdens een picket flyers uit te delen. Het doel is om op deze manier aandacht te vragen voor de precaire situatie waarin arbeidsmigranten verkeren en uitgebuit worden.

De, voornamelijk Poolse, arbeidsmigranten die via o.a. OTTO Workforce wonen en werken bevinden zich in erbarmelijke omstandigheden en worden massaal uitgebuit. Inmiddels is hier al meer aandacht voor in de media, maar FNV en de uitzendbureaus blijven achter in het aanpakken en bestrijden van deze uitbuitende omstandigheden.

Deze actie is van belang om aandacht aan deze uitbuiting te geven. Er zal om 11.00 uur op vrijdag 19 juli verzameld worden om vervolgens naar de plaats van de picket te lopen. We verzamelen om 11.00 uur bij Station Leidsche Rijn in Utrecht, om vanuit daar naar de kantoren van FNV en OTTO Workforce te lopen. Neem banners en vlaggen mee!

Workshop

Naast deze picket organiseert de Werkgroep Arbeid ook een workshop tijdens het No Border Camp (1-4 aug). Deze workshop is opgezet om de huidige situatie van arbeidsmigranten te bespreken, en op welke manier arbeidsmigranten het beste te ondersteunen zijn in hun zelforganisatie. De workshop zal plaatsvinden op donderdag 1 augustus. Tevens wordt er tijdens het No Border Camp op 2 augustus een picket gehouden bij het OTTO Workforce kantoor in Den Haag, om ook daar aandacht te vragen voor de uitbuitende omstandigheden. We kijken uit naar je aanwezigheid!

Meer acties!

Kun je niet aanwezig zijn bij deze actie, maar wil je wel meedoen met actievoeren. Neem dan contact op met de Werkgroep Arbeid, of kom naar een (of meer) van de onderstaande acties;

– Vrijdag 2 augustus OTTO Workforce kantoor in Den Haag, tijdens het No Border Camp.

– Vrijdag 23 augustus Jumbo DC in Beilen, tijdens het Vrije Bond Congres.

Natuurlijk ben je ook uitgenodigd deel te nemen aan bovenstaande acties en/of workshop. Latere specifieke aankondigingen volgen.

Contact

Wil je in contact komen? Wil je betrokken raken of gewoonweg meer informatie over deze acties? Neem dan contact op!

Schrijf je email naar: vrijebond-arbeid (at) riseup (punt) net

Meer info

Meer informatie over het No Border Camp is te vinden op https://no-border.nl/no-border-camp-2019/

FNV Utrecht: Hertogswetering 159

OTTO Workforce Utrecht: Savannahweg 71

Dus, kom bij de actie je steentje bijdragen!!

, , , , , ,

1 reacties op “[Utrecht] Picket bij FNV en OTTO Workforce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *