[Utrecht] Mei Manifestatie

reageer

Mei Manifestatie

Voel je je machteloos met alles wat er in de wereld aan de hand is? Wil je actief worden, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je de schulden en je schamele loon zat? Kun je ook geen huis vinden? Heeft het wanbeleid van deze neoliberale overheid, zoals het toeslagen schandaal, de situatie van vluchtelingen en sexwerkers of de verkiezingswinst van rechts je moedeloos gemaakt?

Mei Manifestatie
met BLM Utrecht, Niet Mijn Schuld, Peepshow Hoes, Bond Precaire Woonvormen, Vloerwerk en Migrante Holland
muziek verzorgd door Djette Nanixa

De lente is aangekomen, welkomer dan ooit na de afgelopen winter in tijden van Corona, die extra donker was. Vroeger was het gewoon in Europa om het ontwaken van de natuur met een Mei festival te vieren. Op die dag was iedereen vrij. De maand Mei staat ook in het teken van arbeid. 1 Mei is een dag om het werk te staken en elkaar op straat te ontmoeten, een dag voor het volk. In 1889 werd het door anarchisten, socialisten en communisten uitgeroepen als een moment om de Haymarket Riots te herdenken. Het was toen drie jaar geleden dat er vele doden vielen na de escalatie van een vreedzame bijeenkomst in de strijd voor de 8-urige werkdag op de Haymarket plein in Chicago. In het Nederlands kennen we 1 Mei als de Dag van de Arbeid, in het Engels als May Day, oftewel, een noodsignaal. Over de hele wereld gaan massa’s mensen op deze de straat op, om te demonstreren, te protesteren, strijdliederen te zingen en nieuws uit te wisselen. In Nederland is deze traditie niet zichtbaar aanwezig. Deze manifestatie vindt een maandje later plaats, maar handelt in dezelfde geest.

Utrecht is rijk aan zelfgeorganiseerde initiatieven die zich inzetten op verschillende strijden op het intersectionele spectrum. Kom luisteren naar de sprekers, geniet van de muziek, browsen op de markt, leer de lokale beweging kennen en sluit je aan!

Voor een betere toekomst zonder crisis, discriminatie, uitbuiting en onderdrukking!

Accessibility info

De locatie is bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er is een publiek toilet in de buurt. Wij zorgen voor een aantal stoelen voor mensen die niet lang kunnen staan. Op de dag zelf zal er een access team aanwezig zijn. Helaas hebben wij het geld niet om een een gebarentolk uit te nodigen… Stuur ons een berichtje als er speciale behoeftes zijn, dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *