reageer

Update Vrije Bond Congres

De Vrije Bond Congres voorbereidingsgroep is hard bezig om het congres voor te bereiden. We willen jullie graag op de hoogte stellen van het proces, wat vragen stellen en de corona olifant in de kamer bespreken.

Corona

Het is momenteel niet mogelijk om op een verantwoordelijke manier grote bijeenkomsten, zoals een congres van de Vrije Bond te houden. Wij weten natuurlijk niet of deze situatie veranderd is in september. Wel willen wij laten weten dat wij doorgaan met het voorbereidend werk en niet bij de pakken gaan neerzitten. Het is beter om naar het congres toe te werken en het op het laatste moment af te zeggen, dan om het op het laatste moment in alle haast nog te organiseren. Wij zullen eind augustus aan alle leden laten weten of het congres door kan gaan of niet.

We zijn momenteel ook aan het kijken of er (online) alternatieven georganiseerd kunnen worden, mocht het congres geen doorgang vinden. Als jij daar ideeën voor hebt, willen wij die graag horen.

Inzendingen van discussiestukken en concrete voorstellen

Er zijn al meerdere discussiestukken en voorstellen bij ons binnengekomen. Ook zijn er nog een aantal in de maak, die hopelijk binnenkort aan de reader toegevoegd kunnen worden. We zijn echter nog steeds hard op zoek naar meer inzendingen. Alle soorten zijn welkom, maar vooral concrete voorstellen willen wij aanmoedigen. De meeste inzendingen tot nu toe zijn discussiestukken voor de eerste dag op het congres. Wij willen ook graag ruimte en tijd maken voor concrete voorstellen. In de bijlage zit de originele oproep voor inzendingen bijgevoegd als je niet meer precies weet hoe een discussiestuk of voorstel er uit ziet.

De deadline voor inzendingen is 30 juni.

Heb jij een idee dat je wil bespreken op het congres? Laat het ons weten! We willen je ook graag helpen bij het schrijven van het discussiestuk of voorstel als je daar hulpt bij kan gebruiken.

Help ons!

Wij willen graag hulp van mensen om het congres tot een succes te maken. We zijn opzoek naar mensen die willen helpen met dingen tijdens het congres. Denk aan facilitators, notulisten en hulp in de keuken. Daarnaast hebben we ook nog met andere zaken hulp nodig. Iemand in de voorbereidingsgroep is een kinderprogramma aan het ontwikkelen dat er nu al leuk uit ziet. Diegene is nog op zoek naar mensen die hem kunnen helpen bij het uitvoeren daarvan tijdens het congres.

Vind jij het leuk om met kinderen in de weer te zijn? Laat het ons weten!

Daarnaast willen we graag een zeer uitgebreid schoonmaakrooster maken, want zelfs als het congres door kan gaan moeten we zeer voorzichtig zijn.

Wil jij helpen met het schoon en veilig houden van het congres? Laat het ons weten!

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *