reageer

Update! Fight Repression demonstratie

See for English update here: https://fightrepressiondemo.noblogs.org/english-update-in-fight-repressi…
Aanstaande zaterdag zal de Fight Repression demonstratie plaatsvinden in Den Haag. De demonstratie verzameld om 16:00 op het Kerkplein. De constante aanval op antifascisten en anarchisten vanuit de staat, zowel nationaal als internationaal kan niet onbeantwoord blijven!

fightrepressiondemoflyer

Burgemeester criminaliseert demonstratie
De burgemeester van Den Haag probeert de demonstratie al vanaf het begin te verbieden. Zo ontvingen we een brief waarin onder andere stond dat de demonstratie niet zou mogen lopen, al om 12:00 zou moeten beginnen, het Kerkplein niet als beginpunt mocht dienen en de demonstratie buiten het centrum zou moeten plaatsvinden. Pagina’s lang wordt de demonstratie bij voorbaat gecriminaliseerd, en ook deelname van AFA aan de demonstratie wordt genoemd als reden om de demonstratie te verbieden.

Wij zien geen reden om de demonstratie te verplaatsen en daarmee mee te gaan in de repressieve benadering van een demonstratie die juist tegen repressie is gericht. We hebben voet bij stuk gehouden. De burgemeester lijkt nu wat in te binden en wij mogen wel om 16:00 op het Kerkplein verzamelen en daarna een route lopen. De route is wel meer dan de helft in gekort, waardoor er een zeer korte demonstratie overblijft. Het is typerend dat de burgemeester en politie een demonstratie tegen repressie zo beperkt in de bewegingsvrijheid. Des te meer rede om zaterdag naar de demonstratie te komen en samen sterk te staan tegen repressie.

Slaapplekken
Omdat er steeds mee mensen van buiten Nederland aangeven naar de Fight Repression demonstratie te komen zijn er slaapplekken beschikbaar. Ook zal de actiekeuken Le Sabot veganistische eten verzorgen. Wil je gebruik maken van de slaapplekken, stuur dan een e-mail naar fightrepression (at) riseup.net Vergeet niet een slaapzak en matje mee te nemen.

Arrestantengroep en advocaat
Mocht je worden gearresteerd dan staat er een arrestantengroep (AG) en advocaat voor je klaar. Als je wordt opgepakt, vraag dan om je advocaat en blijf ook om haar vragen, ook al probeert de politie je wijs te maken dat deze advocaat het te druk heeft of dat ze diegene niet kan bereiken. Leg geen verklaring af. Je hebt het recht om te zwijgen, neem dit recht dan ook! Teken ook niks, met in het bijzonder geen strafbeschikking. Want alles wat je zegt over jezelf of andere mensen kan tegen jou of tegen anderen gebruikt worden.

AG nummer: 06 43 13 69 45
Advocaat: Ineke van Den Brûle

Zie voor je rechten bij arrestatie en meer informatie over de arrestantengroep hier: https://fightrepressiondemo.noblogs.org/legal-team/

Verspreid de oproep!
Verspreid de laatste dagen voor de demonstratie nog zoveel mogelijk de oproep voor de demonstratie. Buiten dat er een oproep is vanuit ons is er ook een oproep vanuit de Anti-Fascistische Actie. Nodig zoveel mogelijk mensen uit en verspreid de oproep bijvoorbeeld op social media, en organiseer jezelf en je vrienden om bijvoorbeeld samen naar de demonstratie te reizen.

Oproep: Demonstratie: Fight repression! Stop de repressie tegen antifascisten en anarchisten!
Achtergrond artikel: Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1141005602660000/

https://fightrepressiondemo.noblogs.org

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *