Bijeenkomst Vrije Bond Noord brabant

De Bunker (Paap)Papenhulst 26
Den Bosch
2

Uitnodiging voor VB-leden uit Noord-Brabant e.o. voor bijeenkomst op 23 september 2012 in Den Bosch

Beste leden van de Vrije Bond uit Noord-Brabant e.o.,

Bij deze willen we u uitnodigen voor een bijeenkomst van leden van de Vrije Bond uit Noord-Brabant, en wel op zondag 23 september om 14:00, op Papenhulst 24 (Bunker) te ’s Hertogenbosch.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe leden bijgekomen, ook uit Noord-Brabant. Volgens ons is het belangrijk om met de leden uit Noord-Brabant samen te komen om te kijken of we een lokale structuur kunnen opzetten die aan onze noden en wensen tegemoet kan komen.

Anarchistische 1 mei demonstratie in Den Bosch 2009, geen carnaval.

Daarvoor zullen we het eerste deel van de bijeenkomst besteden aan het bespreken van wat wij, de leden,  verwachten van de Vrije Bond en een eventuele lokale structuur, welke sores we in ons dagelijks leven tegenkomen en hoe we denken dat we daaraan sámen iets kunnen veranderen.

Het tweede deel van de bijeenkomst gaat hier dan verder op door. Welke middelen hebben we nodig en zijn geschikt om onze noden en wensen te vervullen? En is een provinciale groep daarvoor een goed instrument? Welke stappen kunnen we zetten om zo’n groep te vormen en hoe gaan we dat doen?

Deze bijeenkomst is in eerste plaats bedoeld voor leden van de Vrije Bond uit Noord-Brabant. De bijeenkomst staat echter ook open voor leden van de Vrije Bond uit andere regio’s (dus ook België), maar ook voor mensen mensen die niet lid zijn van de Vrije Bond, maar wel actief willen worden in een anarchistische groep in Noord-Brabant.

Met strijdbare groet,

Daan en Peter

, , ,

2 reacties op “Uitnodiging voor VB-leden uit Noord-Brabant e.o. voor bijeenkomst op 23 september 2012 in Den Bosch

 • een goede zaak!
  ook maar eens kijken of we de A bieb nieuw leven kunnen inblazen.
  tot de drieentwintigste!

 • Geheel Noord-Brabant kleurt nu paars of donker blauw, wat is het eigenlijk?; vvvdus. Jammer genoeg..dit schiet dus niet op.
  Cda vervangen door Vvdomme is geen oplossing beste Bourgondische Brabanders! Een amerikaans achtige kapitalistische politieke stagnering in 50/50 left and right sir! Yes we cant!
  Een A-bieb is dus hoog nodig! “Vergeef hen want zij weten niet beter”.
  Jezus en Maria waren Anarchristen! Poetin is a pussy!
  Maar wel teleurstellend als altijd, zo’n verkiezing. (Ook al verwacht je er weinig van, zelfs dan is het allemaal teleurstellend)
  Vvd stemmen is i het zuiden vooral een soort van status symbool geworden. Als je dat bij de lokale friettent of kapper vermeld, of een vvd poster op je raam hangt denken de buren dat je vast goed verdiend.
  Das de reden van de groei min of meer naar mijn analyse want het kan nooit komen door hun geweldige visie tegenover wat dan ook.

  Iemand die Rutte verkiezingstoespraak gezien? Met die oer-hollandsche Delftse tegeltjes met leuzen er op als decor. Meer blauw op de muur!
  “Als een schaap over de dam is volgt de rest van die klote kudde wel” moeten ze gedacht hebben, en gelijk kregen ze..zucht. Wat een platte leuzen…schaamtevol gewoon. Geen respect voor deze oude Nederlandse uiting!
  Dat zouden de sociaal anarchisten’ ook moeten doen, als humor dan.
  Maar dan nog populistischer en botter dan de vvd. Misschien winnen we dan wel een zetel…
  “Krijg allemaal de tering en de tyfus uitverkoop neo-liberalen”
  “Beter geen CDA vliegtuigje in de lucht dan een”
  “Edith vd vvd is een turbotrut”
  “Donner is een broodje bapao”
  “Beter geen pvda pannekoek dan een verre vriend”..etc.

  Maar beter beginnen ze in Brabant een A-bieb want door de bezuinigingen hebben openbare bibliotheken in kleinere steden en gemeentes ook kans te moeten sluiten. (Kunnen we mooi overnemen dan die taak). En dan doen we het goed en open, want sociaal-anarchistische en andere literatuur wordt momenteel vaak gemeden.
  Ook zijn er wel degelijk lijsten en protocollen in Nederland, vaak uitgevoerd door de overkoepelende centrale ‘hoofd’ bibliotheken, waar onder het mom van ‘slechte voorbeeldsfunctie” duizenden boeken, films en muziek wordt verbannen of vermeden, met hier en daar een uitzondering na om de schijn op te houden lijkt het. De vriendelijke vrijwilligers en medewerkers hebben hier meestal geen schuld aan of zelfs weet van. Zo blijft het vreemd dat ik in de lokale biep uitkom bij vormen van terreur als ik iets ‘anarchistisch’ wil lezen, niet bij Emma Goldman ofzo…maar dat er wel 4 boeken zijn te vinden over ‘narcisme”…4!! En geen eentje over anarchisme, en maar eentje over socialisme. Tijd voor wat goede literatuur…ik ga de nieuwe Buiten de orde maar eens halen denk ik..
  And remember; Bennie Jolink is oke!
  Viva Normaal!
  Viva boeren en verstand!
  Viva het zieke zuiden!
  Viva Urk-bay area ook!
  Take care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *