reageer

’t Assez heeft jouw hulp nodig tijdens sluiting door coronavirus!

Allereerst hopen we dat iedereen veilig en gezond is. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als we iets voor je kunnen betekenen, de fysieke plaats ’t Assez is dan wel voor onbepaalde duur gesloten, maar elk van ons neemt het solidariteitsprincipe van ’t Assez ook mee naar huis. 

Door de Corona pandemie zijn we genoodzaakt om voor onbepaalde duur te sluiten en vallen de inkomsten van ’t Assez volledig weg. Om met ’t Assez de periode van gedwongen sluiting te overbruggen, doe we een warme oproep aan iedereen die ’t Assez een warm hart toedraagt om een schenking te doen aan ’t Assez.

't Assez

’t Assez werkt met solidariteitsprijzen en heeft nooit het oogmerk gehad om winst te maken, we hebben dus niet zo veel aan de kant staan voor onverwachte situaties zoals deze, zeker niet als deze lang aanslepen. We draaien volledig autonoom en wordt gerund door vrijwilligers. Dit betekent dat er geen inkomsten zijn behalve die van de bar en de volkskeuken. De autonomie van ’t Assez houdt ook in dat we geen beroep doen op overheidssteun (zoals subsidies), steunmaatregelen, … we hebben dus geen structurele inkomsten.  

We zijn er in geslaagd Maart en April te overbruggen, maar onze kassa is zienderogen leger en leger aan het worden. Om ervoor te zorgen dat ’t Assez nog altijd bestaat wanneer dit alles voorbij is doen we beroep op iedereen die affiniteit heeft met ’t Assez en iets kan missen (we beseffen dat dit zeker niet voor iedereen evident is). Op dit moment hopen we dat we in de zomer open kunnen zijn, dit hangt echter af van de voorwaarde dat we de veiligheid en gezondheid van iedereen kunnen garanderen.  Indien de situatie veilig genoeg is, zullen we dit jaar geen zomerstop doen.

Om de periode van nu tot de zomer te kunnen overbruggen, moeten we idealiter €2000 bijeensprokkelen om de huur en vaste kosten te kunnen betalen. Deze som zorgt voor een buffer om ook de zomer door te komen. Onze prioriteit is het doorkomen van de periode tot aan de zomer wanneer we hopen terug open te kunnen doen, maar het lijkt ons veilig om een kleine buffer te hebben voor als onze deuren nog niet open mogen deze zomer. Mochten we vroeger kunnen openen dan voorzien en dus een deel van het opgehaalde geld niet nodig hebben, zullen we het bedrag dat over is doneren aan een gelijkaardig initiatief als ’t Assez dat nog lijdt onder de gevolgen van deze situatie. Suggesties zijn steeds welkom.

Dus, een warme oproep aan allen die eender welk geldbedrag kunnen missen en ’t Assez daarmee uit de nood willen helpen:

Rekeningnummer ’t Assez: BE82 9792 1425 9968
Op naam van Encore, Sparrestraat 1A, 9000 Gent
met vermelding van “Coronagift”

De vooruitgang van de giften kan je HIER volgen op onze website.

(Het loont sowieso de moeite om eens te kijken naar onze gloednieuwe website!)

Na dit alles hopen we jullie te verwelkomen met een warme koffie, een frisse pint, en een deugddoende maaltijd; we kijken uit naar babbels met jullie na onze isolatie.

Naar aanleiding van het solidariteitsprincipe van ’t Assez willen we jullie nog even dit meegeven: In de Brugse Poort is naar aanleiding van de Coronacrisis het solidariteitsnetwerk “Hoeist” ontstaan. 

Wil je iets doen voor een ander?  steun@hoeist.gent
Heb je hulp nodig: hulp@hoeist.gent
Heb je vragen opmerkingen: hallo@hoeist.gent

Alvast bedankt aan iedereen! 
We hopen jullie snel weer te zien!

Heel veel groetjes

’t Assez

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *