Stop zondag de internationale neonazi-demonstratie in Enschede

Enschede
Enschede
reageer

Stop zondag de internationale neonazi-demonstratie in Enschede

17-9: No Nazi's in EnschedeOp zondag 17 september 2017 willen de Duitse neonazi-hooligans van HoGeSa samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida weer een poging doen om te demonstreren in Enschede. Bij een eerdere poging afgelopen juni werden alle demonstraties verboden en zagen de Duitse neonazi’s er van af om naar Enschede af te reizen. Maar Pegida lijkt dit keer een deal te hebben gemaakt met de gemeente Enschede waardoor ze nu wel welkom zijn. Met de neonazi-band Kategorie C en sprekers van openlijk neonazistische en extreem-rechtse groepen uit Duitsland, Finland, Oostenrijk en Engeland proberen HoGeSa en Pegida Nederland de grootste nazi-demonstratie neer te zetten die Nederland ooit heeft gekend. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Stop de internationale nazidemonstratie in Enschede!

De organisatie van de antifascistische demonstratie is door de gemeente Enschede medegedeeld dat de demonstratie niet mag plaatsvinden, en dat slechts een stilstaande manifestatie is toegestaan in het Volkspark. De organisatie beraadt zich met hun advocaat op eventuele juridische stappen om de antifascistische demonstratie toch door te laten gaan. Een ding staat vast, protesten tegen de geplande nazi-demonstratie zullen sowieso plaatsvinden!

In 2014 kwam HoGeSa (Hooligans Gegen Salafismus) met ruim 5000 neonazi-hooligans samen in Keulen waar ze buurtbewoners, migranten en antifascisten aanvielen. Nu hebben Duitse nazi’s uit deze groep Enschede uitgekozen om hun geweld en gedachtegoed te verspreiden. Buiten dat het Duitse HoGeSa oproept om naar Enschede te komen zal ook Kategorie C optreden. Deze omstreden neonazi band speelde meerdere malen op concerten van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour, en is erg populair binnen de neonazi scene. De optredens van Kategorie C zijn in Duitsland al geruime tijd verboden, en daarom zoeken ze vaak hun toevlucht naar landen als Nederland.

Niet alleen Duitse en Nederlandse nazi’s roepen op om naar de demonstratie te komen, ook zullen er sprekers zijn van enkele neo-nazistische en extreem-rechtse partijen. Zo spreekt een voormalig prominent lid van de Duitse neonazi partij NPD, die nu lid is van de neonazi partij Die Rechte. Ook zijn er sprekers van het fascistische Britain First, Freie Heimatliche Bewegung uit Oosterijk, de extreem-rechtse Finnish Defence League en het Duitse Alternative für Deutschland. Op deze manier proberen nazi’s een grote internationale nazi- demonstratie neer te zetten. De reden dat Pegida Nederland demonstraties tot nu toe altijd klein en marginaal zijn gebleven komt door antifascistische druk en actie. Een herhaling wat er in Keulen gebeurd is in 2014 kunnen we niet laten gebeuren, anders kijken we straks terug op de grootste nazi-demonstratie in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog.

We hebben recent nog gezien in Charlottesville in de Verenigde Staten waar bijeenkomsten van extreemrechts en neo-nazi’s toe kunnen leiden. Daarom moeten we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Samen kunnen we de nazi’s stoppen!

, , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *