Stop de internationale nazi-demo in Enschede

Enschede
Enschede
2

Stop de internationale nazi-demo in Enschede

Stop nazi's in Enschede op 18 juni 2017Op zondag 18 juni 2017 willen de Duitse neonazi-hooligans van HoGeSa samen met enkele Nederlandse racisten van Pegida demonstreren in Enschede. Uiteraard zijn er op die dag tegenacties gepland: AFA Nederland organiseert een tegendemonstratie, en Laat ze niet lopen! roept op om in actie te komen op en langs de route van de nazi-demonstratie. Kom de 18e naar Enschede! Samen kunnen we de internationale nazi-demonstratie stoppen!

Op de website nohogesa.noblogs.org vind je meer
informatie, de volledige oproep voor tegenacties en Duitse en Engelse vertalingen. Vanuit Amsterdam en Den Haag worden er inmiddels bussen georganiseerd om gezamenlijk naar Enschede te reizen.

De dag zal er zo uitzien:

In 2014 kwam HoGeSa met ruim 5000 neonazi-hooligans samen in Keulen waar ze buurtbewoners, migranten en antifascisten aanvielen. Nu hebben Duitse nazi’s Enschede uitgekozen om hun geweld en gedachtegoed te
verspreiden.

Buiten dat het Duitse HoGeSa (Hooligans Gegen Salafismus) oproept om naar Enschede te komen zal ook de omstreden neonazi-band Kategorie C optreden op de demonstratie. Kategorie C speelde meerdere malen op concerten van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour en is erg populair binnen de neonazi-scene. De optredens van Kategorie C zijn in Duitsland al geruime tijd verboden en daarom zoeken ze vaak hun toevlucht naar landen als Nederland.

Niet alleen Duitse en Nederlandse nazi’s roepen op om naar de demonstratie te komen, ook zullen er sprekers zijn van het fascistische Britain First. Op deze manier proberen nazi’s een grote nazi-demonstratie neer te zetten. Een herhaling wat er in Keulen gebeurd is in 2014 kunnen we niet laten gebeuren, anders kijken we straks terug op de grootste nazi-demonstratie in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom moeten we alles in het werk stellen om dit te voorkomen. Samen kunnen we de nazi’s stoppen!

Mobiliseer, demonstreer, blokkeer!

, , , , , , , , , , ,

2 reacties op “Stop de internationale nazi-demo in Enschede

  • Mooie poster

  • weinig te doen in Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *