1

Steun de strijd tegen racisme – Steun De Samenscholing!

Vrijdagavond 8 november is het sociaal centrum De Samenscholing in Den Haag aangevallen tijdens een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Tijdens de aanval raakte niemand gewond, wel is er flink wat materiële schade aangebracht. Nadat de groep aanvallers is vertrokken is de bijeenkomst van KOZP onverminderd voortgezet.

Een aantal mensen heeft De Samenscholing benaderd om een donatie te doen en financiële steun te bieden. Indien je geld wilt doneren kan dat op het solidariteitsrekeningnummer van de Vrije Bond onder vermelding van “De Samenscholing”.

Rekeningnummer: NL25 INGB 0007 6604 36
T.N.V.: VB SOLIDARITEITSFONDS
O.V.V.: DE SAMENSCHOLING

Op dit moment is het nog moeilijk om een kostenplaatje te schetsen van de aangebrachte schade, al het geld dat niet naar reparaties gaat zal gedoneerd worden aan antiracistische initiatieven en groepen.

De Vrije Bond zamelt ook geld in als steun voor anarchisten in Griekenland die te maken hebben met repressie. Meer informatie daarover vind je hier.

Steun de strijd tegen racisme – Steun De Samenscholing!

De Samenscholing is een sociaal centrum gevestigd in Moerwijk, Den Haag. Het pand komt voort uit de strijd voor het behoud van Vrijplaats De Vloek. In De Samenscholing zijn meerdere sociale, culturele en politieke activiteiten gevestigd.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is een collectief van Zwarte Piet Is Racisme-Campagne en Stop Blackface. Deze organisaties houden zich met verschillende activiteiten bezig, maar in de strijd tegen zwarte Piet heeft KOZP één doel: “KOZP eist zichtbare verandering van het racistische figuur Zwarte Piet. Zolang deze verandering op zich laat wachten, zullen wij de aandacht hiervoor blijven opeisen door middel van vreedzaam protest bij de landelijke Sinterklaasintocht.”

KOZP werd in 2014 geïnitieerd door: Zwarte Piet Is Racisme-Campagne (een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter), Stop Blackface en Zwarte Piet Niet.

De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een andere samenleving. Een samenleving zonder hiërarchieën, zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving, waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.

, ,

Eén reactie op “Steun de strijd tegen racisme – Steun De Samenscholing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *