[Amsterdam] Stands Anarchist Bookfair

Plantage DokPlantage Doklaan 8-12
Amsterdam
1

Stands Anarchist Bookfair Amsterdam

Hieronder de lijst van de stands op de Anarchist Bookfair Amsterdam:

anarchist bookfair amsterdam

AFA Nederland

Anti Fascistische Actie (AFA) is een landelijk netwerk van lokale groepen en contacten. AFA werd in 1992 opgericht, naar aanleiding van de groei die georganiseerd extreemrechts toen doormaakte. Sindsdien heeft AFA zich ten doel gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen.

Boekwinkel Opstand

De Anarchistische Boekenwinkel Opstand is een ruimte in Den Haag waar je terecht kan voor anarchistische, antiautoritaire en revolutionaire literatuur. De Haagse anarchistische boekenwinkel Opstand is naast een boekenwinkel ook een plek om samen te komen en te discussiëren. Ook kun je altijd binnenlopen voor de laatste informatie over acties en voor koffie of thee. Naast boeken over tal van politieke thema’s kun je bij Opstand ook terecht voor magazines, stickers, posters en pamfletten om die vervolgens weer te verspreiden in de stad.

Anarchistische groep Amsterdam

De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme. De AGA strijdt voor zelfbestuur en een wereld zonder uitbuiting of onderdrukking waarin geproduceerd wordt naar behoefte en niet voor winst.

ASEED Europe

ASEED Europe (Actie voor Solidariteit, Gelijkheid, Milieu en Diversiteit) is een internationale campagneorganisatie. Wij hechten belang aan het betrekken van jongeren in basisdemocratische activiteiten. ASEED Europe wil de structurele oorzaken van milieuproblemen en sociale onrechtvaardigheid aanpakken.

Autonomen Brabant

Om maar meteen met de autonome deur in het huis van kapitaal en autoriteit te vallen: wij willen een andere wereld, en we vechten daar voor. We willen een andere wereld, omdat in deze wereld de winst, de manipulatie en de dwang regeren, met alle ellende van dien. Winstbejag maakt het leven kapot; manipulatie maakt mensen tot dingen; dwang houdt ons in het gareel, geweld zorgt ervoor dat we gehoorzamen, en dat de rijken hun rijkdommen behouden en zelfs uitbreiden – ten koste van ons en ten koste van elkaar, via concurrentie en oorlog.

Book Café the Barricade

The Barricade is a volunteer-run collective inspired by raccoons and anarchism. Every Sunday from 4pm to 11pm we do what we can to oppose this capitalist society we live in by being open as a social space with a public library and an anti-foodwaste kitchen.

Blitz Books

Blitz Books the zine dealer from Eindhoven! We sell the coolest zines, posters and totebags and we publish anarchist, political and feminist manifestoes as well as artists books.We sell stuff by amongst others Monorhetorik, Lilia Scheerder, Alice Schiavone, Koes Staassen, Jonathan Kok Wai Ho, Bas van den Hurk, Hocus Bogus Publishing, Wobby Club, We Make it Berlin, Paperjam, Humanimaal, Bebe Books, TD Papeles and publish texts by Susan Sontag, Roland Barthes, Georges Bataille, Bob Black, Bell Hooks, Carol Ehrlich, Sandra Jeppensen, Guy Debord and Gilles Deleuze.

Fort van Sjakoo

Boekhandel het Fort van Sjakoo is sinds 1977 gevestigd in het centrum van Amsterdam. Oorspronkelijk in een gekraakt woon-werkpand, op het tracé van een geplande snelweg dwars door de Nieuwmarkt-buurt, en sinds 1988 gelegaliseerd.

La Page Noire

La Page Noire is de anarchistische bibliotheek in Québec, Canada.

Leuvense Anarchistische Groep

Voor de bevrijding van de mens.
Voor gelijkheid en solidariteit.
Tegen kapitalisme, nationalisme, discriminatie en onderdrukking.
Voor de vrijheid!

Leuven Anarchistische Groep, of LAG, is een anarchistische organisatie die streeft naar een betere samenleving. Wij houden ons o.a. bezig met infoavonden, filmvertoningen, betogingen en andere acties. We hebben ook een distro met een grote collectie stickers en ook boeken in het Nederlands en Engels, T-shirts, vlaggen, buttons en meer.

Mad Pride

Een grote groep mensen wordt in onze maatschappij als “gek” afgeschilderd. Die kwalificatie heeft meestal een negatieve lading. Mad Pride is een internationale beweging van “gekken” en hun bondgenoten, die zich verzet tegen deze negatieve houding tegen mensen, die “anders” zijn. Wij zijn er trots op, dat we zo zijn als we zijn, en claimen het recht om anders te zijn, zonder dan meteen als tweederangs burgers te worden beschouwd.

Out Loud Queer Punks

There’s no place for homophobia in punk, on stages or in front of them. The battle started by the queercore movement in the eighties is not over until we all have the liberty to live free and proud.
OUT LOUD is a collective for queers who don’t fit in to the mainstream world, for the freaks and outcasts, for the glitterpunks and rainbowrockers. We like it rough, dirty and loud.

Paper Jam Printing Collective

Paper Jam is een collectief dat print voor activisten die proberen de wereld een betere plek te maken: dat wil zeggen dat wij strijden tegen het kapitalistisch globale imperium, seksisme, racisme, witte superioriteit, cis-hetero-patriarchale onderdrukking, uitsluiting van groepen mensen op basis van hun fysieke of mentale capaciteiten en ecocide.

Poortgebouw

In the Poortgebouw resides a community association, where people live together and work together. This is a key element of the group. This group consists of people of various ages, from different fields of expertise, studies and nationalities. What connects them is the will to live together as a collective within a society where individualism seems to increase. The monumental building on the Kop van Zuid gives a residence and freedom to have a personal working and living space as well as sharing communal spaces and commodities. For over 35 years the association (vereniging) Poortgebouw has been able to provide a platform to non-commercial art, music, and debates.

Boekhandel Rosa

Een links politieke boekhandel, gespecialiseerd in anarchisme, feminisme, socialisme en verschillende vormen van activisme.

The Furies

Vrije Bond

De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een andere samenleving. Een samenleving zonder hierarchieën, zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving, waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.

Vrije Bond Amsterdam

Wij zijn de plaatselijke tak van de Vrije Bond in Amsterdam en omstreken. Het is een groep om anarchisten en hun projecten in Amsterdam en omstreken te verbinden, te ondersteunen en om een voedingsbodem te vormen voor nieuwe projecten.

Zwart en Rood

Mailorderverkoop in België van anarchistische en aanverwante literatuur.

, ,

1 reacties op “Stands Anarchist Bookfair Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *