[Rotterdam] Solidariteitsdemonstratie detentiecentrum Rotterdam!

reageer

Solidariteitsdemonstratie detentiecentrum Rotterdam!

De afgelopen week zijn er in de Rotterdamse wijk Tweebosbuurt ontruimingen en hardhandige arrestaties verricht. Er zit nog een persoon in detentie, en wordt bedreigd met deportatie. Mensen die in de Tweebosbuurt tegen gentrificatie strijden roepen nu op om naar een solidariteitsdemonstratie te komen op zondag 2 februari om 16.00 bij het detentiecentrum Rotterdam.

detentiecentrum Rotterdam

In de wijk Tweebosbuurt vechten bewoners tegen de gentrificatie van de wijk. Woningcorporatie Vestia wil daar meer dan 500 sociale huurwoningen slopen en vervangen door duurdere huur of koopwoningen. Veel van de bewoners zijn onder zware druk van Vestia al vertrokken uit de wijk, een klein deel biedt nog forse weerstand tegen de gentrificatie.

Door de grote leegstand in de wijk zijn er ook meerdere panden gekraakt. De krakers strijden nu samen met de overgebleven huurders tegen de plannen van Vestia. Afgelopen week ontruimde de politie hardhandig twee panden terwijl medewerkers van Vestia lachend toekeken. Een van de krakers, Anton, zit nu vast in detentiecentrum Rotterdam. Er wordt gedreigd om hem uit te zetten naar Polen, vanwaar hij weer gedeporteerd kan worden naar Belarus. De regering in Belarus is een uiterst autoritair regime dat in de afgelopen jaren al meerdere malen haar repressie heeft ontketend tegen antifascisten en anarchisten.

Wij roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij de demonstratie voor het detentiecentrum Rotterdam, omdat wonen een universeel recht is! Onze solidariteit is ons wapen tegen hun repressie!

Locatie: Portelabaan 7, Rotterdam
Datum: 02/02/2020
Tijd: 16.00

Overgenomen van AFA Den Haag

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *