reageer

Solidariteit met Peike, picket bij Duits consulaat

Vandaag hebben we met een handvol mensen een protest gehouden bij het Duitse consulaat in Amsterdam. Dit werd gedaan i.v.m. het feit dat Peike nu precies 1 jaar vast zit in Duitsland omdat hij deel nam aan de protesten tegen de G20 bijeenkomt in Hamburg in 2017. Met een spandoek en pamfletten hebben we een klein halfuur voor de deur gestaan, en er werden enkele toespraken gehouden met de megafoon. Aan omstanders werden de pamfletten uitgedeeld en in de brievenbussen in de straat gedeponeerd. Er kwam geen politie opdagen dus dat maakte de sfeer goed.

Hieronder de tekst van het pamflet dat werd uitgedeeld.

Vandaag, 6 juli 2018, staan wij bij het Duits consulaat in Amsterdam in solidariteit met politieke gevangenen. Op 6 juli 2017, precies een jaar geleden, werd Peike S. bij de demonstraties tegen de G20-top in Hamburg opgepakt. Peike was één van de eersten die veroordeeld werd en de autoritaire rechter Johann Krieten wilde Peike als voorbeeld stellen.

Hij gaf Peike een gevangenisstraf van 2 jaar en 7 maanden, veel hoger dan wat geëist werd. Het politieke proces gaat nu in hoger beroep verder. Wij eisen de directe vrijlating van Peike en de andere G20 arrestanten die nog vast zitten.

Peike werd verdacht en veroordeeld voor het verwonden van een agent en verzetten tegen arrestatie. Uit het proces blijkt dat de aanklagers veel tegenstrijdige verhalen inbrengen, met grote gaten in de redenatie en dat ze de gebeurtenissen ernstig overdrijven. De videobeelden met ‘bewijs’ zijn nooit gezien door de rechter.

Het enige waar de zaak tegen Peike voor dient is om demonstranten af te schrikken en om de repressie in Duitsland een bodem te geven. Wie een andere mening heeft, wordt door politie en justitie de kop ingedrukt. Wij eisen dat we onze mening vrij kunnen verkondigen in de straat en de afschaffing van elke staat.

Als voorvechter van gelijke rechten en solidariteit in de wereld staan wij achter Peike en andere gevangen G20-kameraden.

Deze tekst is voorgelezen voor het Duitse consulaat in Amsterdam (Nederland) op 6-7-2018 op een solidariteitsactie voor de G20 gevangene Peike uit Amsterdam

Fascistische terreur, klasse justitie en institutioneel racisme en fascisme in Duitsland.
De NSU moorden.

Vandaag staan wij voor het Duitse consulaat in solidariteit met onze kamraad uit Amsterdam, Peike. Hij zit nu al een jaar in de gevangenis en zijn hoger beroep loopt op dit moment en volgende week zijn er weer een reeks van zitting dagen.

Maar er loopt ook nog een ander proces in Duitsland, het proces van de NSU moorden. De NSU staat voor Nationaal Socialistische Ondergrondse, dit was een neonazi terreur groep die 10 mensen hebben vermoord door ze in koele bloede te executeren. 9 van hen waren voornamelijk Turkse (of andere personen met een immigratie achtergrond) arbeiders, winkeleigenaren, vaders, broers, buren, vrienden.
En een reeks spijkerbom aanslagen in straten waar veel migranten wonen en werken die tientallen gewonden veroorzaken.

Deze terreur heeft jaren lang gewoed in de Turkse en andere migranten gemeenschappen in Duitsland. De politie en media noemde het al snel de diep racistische “Donner moorden”. Er waren al meerdere malen sterke aanwijzingen (o.a. door getuigenissen uit de migranten gemeenschappen) dat extreem rechts achter deze aanslagen en moorden zat maar de politie en justitie in Duitsland bleef de daders vooral zoeken in de Turkse gemeenschap. Een onderzoek dat jaren heet geduurt en natuurlijk niks heeft opgeleverd.

Door toeval, na een mislukte bankoverval van 2 neonazi’s lijd het spoor naar de NSU. Dan word het geleidelijk duidelijk wat voor een schokkende waarheid achter de moorden schuilgaat. Verschillende geheime politie diensten van verschilden landsdelen in Duitsland blijken al lang op de hoogte te wezen van de NSU terreur. Sterker nog allerlei zeer belangrijk bewijs verdwijnt. De realiteit is zo schokkend, dat voor een ieder die nog een beetje geloof heeft in het concept “democratie” men moet concluderen dat fascistische terreur, politie en veiligheidsdiensten, gedekt door media en politiek, een realiteit is in het Duitsland van nu.

Ook als we het tegen het licht houden met de gebeurtenissen in juli 2017 in Hamburg ten tijde van de G20, ook daar zien we een structureel patroon van politie leugens en keiharde repressie, gedekt door wederom media en politiek. Een dag na de rellen in Hamburg werd er al bekend gemaakt dat de Duitse staat alle getroffen winkeliers financieel zou compenseren met een budget van miljoenen euros. De slachtoffers van de NSU tereeur hebben nooit een financiële compensatie gekregen voor het falen van de politie. Ook worden de rellen weer toegeschreven aan de “buitenlanders”. Ook de mensuren, technische ondersteuning en financiële budgetten naar de “daders” van de rellen staan in het niet vergleken met de onderzoeken naar de NSU terreur.

Voor ons is het duidelijk waar politie en staat voor staan. Nationalisme, repressie, vreemdelingen haat, racisme, fascisme, doofpotten en in het uiterste geval terreur.

Maar het is ook onze taak om anderen te informeren en solidair te zijn met allen die getroffen worden door nationalisme, fascisme, uitbuiting, repressie en neonazi terreur.

Solidariteit met alle families, gemeenschappen, vrienden en dierbare die getroffen zijn door de NSU terreur en politie intimidatie en repressie!

Een aanval op 1 van ons is een aanval op ons allemaal!
Deutschland verrecke !!!

Vrije Bond-leden in Amsterdam

Klik hier voor meer informatie over Peike
Klik hier voor meer info over de NSU

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *