2

Solidariteit met de UvA-bezetters! Steun de crowdfunding-campagne en doneer!

colleges-bezet-bungehuis-uva-verplaatst--2

 

 

 

 

 

 

 

Solidariteit met de UvA-bezetters! Steun de crowdfunding-campagne en doneer!

Sinds vrijdag 13 februari houdt een flinke groep studenten en minstens één docent het Bungehuis bezet. Dat is een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De bezetters, die actief zijn onder de naam De Nieuwe Universiteit, protesteren tegen een reorganisatie op de faculteit geesteswetenschappen die vaste banen gaat kosten. Tegelijk komen ze op voor meer zeggenschap, meer democratie op de UvA, en voor financiering op basis van opleidingskosten, niet op basis van aantallen afgeleverde afgestudeerden en behaalde diploma’s. De actie richt zich dus tegen zowel autoritaire structuren en tegen neoliberaal bestuur. Meer informatie over doel en verloop van de actie vind je via de website van De Nieuwe Universiteit, http://newuni.nl/

Een week na het begin van de bezetting kreeg de UvA via een kort geding gedaan dat de rechtbank de bezetters opdracht gaf het Bungehuis te ontruimen. Tevens legde de rechtbank de bezetters een dwangsom op van 1.000 euro per dag dat ze dit bevel naast zich neer legden en doorgingen. Dat laatste is precies wat bezetters deden: ze bleven, en de bezetting gaat nog steeds door. Dat betekent dat er nu geld nodig is, om die dwangsommen te betalen en de bezetting te ondersteunen. Dus is er een campagne van crowdfunding gestart. Geef je donatie door via de website https://www.indiegogo.com/projects/friends-of-the-occupation-of-the-bungehuis als je beschikt over Paypal of creditcard.

Niet iedereen beschikt echter over creditcard of Paypal. Daarom heeft de Vrije Bond haar rekeningnummer beschikbaar gemaakt voor mensen die vanaf hun eigen rekening rechtstreeks een donatie willen doen. De Vrije Bond zorgt dan dat het alsnog haar bestemming bereikt en bij de crowdfunding-campagne voor de bezetters terechtkomt. Stort dus gul, onbeheerst en vooral ook snel op rekeningnummer:

NL80INGB0005495473
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v. Vrije Bond, Amsterdam
Onder vermelding van ‘Bungehuis’

, , , ,

2 reacties op “Solidariteit met de UvA-bezetters! Steun de crowdfunding-campagne en doneer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *