reageer

Solidariteit met de gevangenisopstand in Lelystad

Solidariteit met de gevangenisopstand in Lelystad

Gisteravond hebben enkele anarchisten een spandoek opgehangen in Den Haag met de tekst: Solidariteit met de gevangenisopstand in Lelystad.

Afgelopen zondag, 12 april, vond er een een gevangenisopstand plaats in de PI Lelystad. Een groep van 40 a 50 gevangenenen kwamen in opstand tegen de coronaregels die hen zijn opgelegd. Mensen die worden vastgehouden in de PI mogen sinds de coronaregels geen bezoek meer ontvangen. Ook mogen zij niet meer sporten en zijn alle gezamenlijke activiteiten verboden. Dit betekend in praktijk dat iedereen in isolement zit.

Aan het eind van de middag hield de groep een protest in de keuken van de gevangenis. Na een tijdje hebben cipiers de keuken volgespoten met pepperspray waarna gevangenen twee ruiten kapot sloegen om frisse lucht te kunnen krijgen.

Al eerder waren er in meerdere landen gevangenisopstanden tegen de nieuwe maatregels. Zo waren er begin maart in Italië in 27 gevangenissen opstanden waarbij daken werden bezet, gevangenissen werden gesloopt en auto’s van de politie in brand werden gestoken. Er kwam over heel de wereld tot opstanden waaronder in Colombia, de VS en Spanje.

Solidariteit met de opstandelingen binnen en buiten de muren. Tegen gevangenissen en de wereld die ze nodig heeft.

Bron: Autonomen Den Haag

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *