reageer

Solidair met actie Frankrijk

2016-04-20-nuit-debout1-tilburg

Plein Publiek – Nuit Debout Tilburg #3 Op donderdag 28 april vindt in Frankrijk een grote actiedag plaats. Mensen zullen hun protesten en verzet tegen de nieuwe arbeidswet kenbaar maken, in grote aantallen en op allerlei manieren. De wet waartegen de acties zich richt houdt in dat ondernemers hun personeel makkelijker kunnen ontslaan, en dat zij meer ruimte krijgen om slechtere arbeidsvoorwaarden en langere werktijden door te drukken. De 35-urige werkweek komt hiermee zwaar op de tocht.
Dat protest verdient onze solidariteit. In de eerste plaats omdat ook Nederlandse ondernemers en politici dit soort antisociaal beleid doordrukken. In Frankrijk en in Nederland: we staan tegenover dezelfde soort problemen, en dat maakt hun strijd ook onze strijd. In de tweede plaats omdat uit de protesten in Frankrijk ook Nuit Debout is voortgekomen. Solidariteit met de strijd in Frankrijk is ook dankjewel zeggen tegen al die mensen die met hun protest ons hebben geïnspireerd om ook in beweging te komen.

Daarom staat Plein Publiek – Nuit Debout Tilburg #3 in het teken van solidariteit met de protesten in Frankrijk. We komen, net als op de eerste bijeenkomsten, samen om met elkaar te praten over de maatschappij, wat er mis aan is, wat we anders willen, tegenover welke machten we staan en hoe we verandering tot stand willen brengen. Tegelijk brengen wij onze solidariteit tot uitdrukking met al diegenen in Frankrijk die met hun acties ons zo ’n aanstekelijk voorbeeld hebben gegeven.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *