2

[Scheveningen] 40 meter lange leus No Border No Nation aan het Scheveningse strand

Afgelopen nacht hebben enkele anarchisten een 40 meter lange tekst “No Border, No Nation” geschilderd op de blokken van het noordelijk havenhoofd aan het strand van Scheveningen. De tekst is een protest tegen het moordende migratiebeleid en een oproep voor het No Border Camp wat aanstaande weekend plaatsvindt in Wassenaar.

Het Europese migratiebeleid is een bewuste moordmachine. Honderden migranten sterven de verdrinkingsdood in hun overtocht naar Europa. Boten die gebruikt worden om migranten te redden uit zee worden aan de ketting gelegd en mensen die proberen te helpen worden gevangengezet. En de mensen die de overtocht wel overleven worden in hedendaagse concentratiekampen gestopt aan de randen van Europa. Dit alles om de zogenaamde welvaart te beschermen. Welvaart die is ontstaan door plunderingen van niet westerse landen, slavernij en uitbuiting. Bewust kiezen politici er voor om mensen de dood in te jagen in de hoop dat migratiestromen afnemen en zo het systeem van uitbuiting en kapitalisme in het zadel te houden.

Het enige gepaste antwoord op deze fascistische daden is de tegenaanval in te zetten. Val het moordende migratiebeleid aan. Sloop de grenzen, de natie en de wereld die hen nodig hebben!

Bron: Autonomen Den Haag

, , , , , ,

2 reacties op “[Scheveningen] 40 meter lange leus No Border No Nation aan het Scheveningse strand

  • Een ontzettend goeie actie op een daarvoor ontzettend goeie plek! Ai, ik heb echter wel iets te zeuren… en ik hoop heel heel erg dat er iemand zegt dat mijn kennis van het Engels ontoereikend is maar… een ongeïnformeerd iemand zal dit zonder verdere context toch alleen maar lezen als: Geen grenzen=Geen natie ??!!. Zonder grenzen geen natie is voor zo iemand een pro-grenzen leus! Vertel mij alsjeblieft dat ik het mis heb want ik waardeer de actie, ik ben alleen bang dat de boodschap onbedoeld verkeerd overkomt.

  • ziet er imposant uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *