reageer

Pinksterlanddagen 2011 Appelscha

De voorbereidingsgroep van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, draait op volle toeren en zowel het inhoudelijk programma als het kinderprogramma als het culturele programma zien er nu al veelbelovend uit!
Dit jaar vallen de Pinksterlanddagen wat later in het jaar dan anders, namelijk van vrijdag 11 juni tot en met maandag 13 juni. Het zal ook dit jaar weer plaatsvinden op het ‘kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning’.

laatste info vind je hier : pinksterlanddagen.nl

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies voor het eerst deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. Tegenwoordig bezoeken ieder jaar zo’n 500 mensen de landdagen, die zich kenmerken door een uitstekende sfeer.
Komend jaar is het de 78-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft!

Een korte greep uit het programma van de Pinksterlanddagen 2011
Van Bonnot tot Colton, Aragorn
Een historische verkenning van illegale activiteiten. Successen en falen van de illegale acties en de reacties in die tijd van haar ondersteuners en tegenstanders. Aragorn vergelijkt historische acties met hedendaagse illegale acties.
Waar is het hoofdkwartier van het patriarchaat? Dolle Mollies
Het definiëren van anacha-feministische veranderingsdoelen is moeilijk. Het kunnen kwesties zijn die te maken hebben met gender en sexualiteit, maar ook met communicatie en gedrag. Misschien hebben we het hoofdkwartier van het patriarchaat nog niet gevonden, waar we overdag dag kunnen flyeren en ‘s nachts de ruiten in kunnen gooien. Dit jaar willen de Dolle Mollies op de pinksterlanddagen een discussie houden over campagnes voeren.
Van olie-afhankelijk naar lokale veerkracht, Tansition towns
Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn we zo afhankelijk geweest van goedkope olie. Ondertussen bereikt de productie van olie een piek, waarna we jaarlijks minder olie ter beschikking hebben. Transition Towns zijn lokale gemeenschappen die zelf de handen uit de mouwen steken om hun manier van leven minder olie-afhankelijk te maken. In Nederland is er in 2 jaar tijd in zo’n 90 plaatsen een Transition Towns initiatief ontstaan en het aantal groeit snel.
En verder… een campagne presentatie van Groenfront, David Greaber, zelfverdedinging in de gendertent, uitleg over de OTTO slavo-force campagne van de Vrije Bond, achtergrond over de opstanden in Tunesië, een lezing over het economisch denken van Rudorf Rocker en nog heel veel meer…

Maar een anarchistisch festival bestaat natuurlijk niet alleen uit discussie en informatie, anarchisme heeft ook een lange traditie in alle vormen van kunst. Vandaar dat de 3 avonden gevuld worden met film en muziek van onder andere Black Diamond Express, DJ Modderpunk en Vals.

Verder verzorgt de Kinderpret uit Amsterdam iedere dag een spannend kinderprogramma en zal actiekeuken Rampenplan iedere dag een avondmaaltijd serveren.

Oproep
De voorbereidingsgroep roept groepen en personen op om een bijdrage te leveren aan de Pinksterlanddagen 2011. Je kunt je aanmelden via onderstaand mailadres.
Dit mag zowel inhoudelijk, in de vorm van een workshop of discussie of boekpresentatie zijn, als cultureel, bijvoorbeeld theater, muziek, act, vuurshow of nog iets heel anders zijn!

Wij willen nog wel benadrukken dat iedereen een rol kan spelen op de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto ‘Doe Wat’. Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!
De Pinksterlanddagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 12,50 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl.
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het emailadres: pinksterlanddagen@hotmail.com

- E-Mail: pinksterlanddagen@hotmail.com Website: http://www.pinksterlanddagen.nl

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *