1

OTTO-workforce probeert Vrije Bond te intimideren

AGA, ZAG en Vrije Bond zijn samen met de Poolse anarcho syndicalistische vakbond ZSP een campagne begonnen tegen OTTO-workforce. OTTO-workforce is een uitzendbureau dat Oost Europese arbeiders naar Nederland haalt om voornamelijk te werken in de bouw en tuinbouw in zeer slechte omstandigheden. Dinsdag 15 februari heeft de Vrije Bond een aangetekend schrijven gekregen waarin geëist wordt om het geparodieerde logo van de Vrije Bond site te halen. OTTO dreigt met een rechtszaak wegens schendingen tegen het auteursrecht van het logo.

OTTO-workforce probeert met deze intimidatie kritiek op de werk- en woonomstandigheden van de werkers van OTTO-workforce monddood te maken. Dat zal echter niet lukken. De Vrije Bond zal desondanks deze dreigementen zich niet laten intimideren en gewoon verder gaan met acties tegen OTTO-workforce.

Met dit persbericht wil de Vrije Bond zoveel mogelijk ruchtbaarheid geven aan deze intimidatiepoging van OTTO-workforce, én aan de erbarmelijke toestanden waaronder de arbeiders moeten leven en werken in Nederland. Het werk en de omstandigheden is vaak niet hetgeen men de arbeiders heeft voorgehouden. Vaak zijn er problemen met de betaling van het loon of worden er om de gekste redenen boetes uitgedeeld door de interne beveiliging. De gastarbeiders moeten in verblijven van OTTO-workforce wonen en door de relatief hoge huur kan OTTO-workforce de arbeiders feitelijk onder het minimumloon laten werken (zie eerdere persbericht: www.vrijebond.org/otto).

De strijd is nog maar pas begonnen, maar de toon is gezet. De Vrije Bond zal in Nederland nog meer acties voeren ter ondersteuning van de arbeiders die door OTTO-workforce worden uitgebuit en hiertegen in actie willen komen. Vrijdag 11 en zaterdag 12 februari werden er picketlines gehouden bij enkele verblijven voor gastarbeiders om de arbeiders te informeren over de werksituatie van collega’s bij OTTO-workforce en over de mogelijkheid om zich te organiseren. Verder zullen er nog acties komen om de druk op te bouwen en de aandacht op dit probleem te houden. In andere landen waar OTTO-workforce actief is, zullen er ook acties opgezet worden om internationale druk te zetten op OTTO-workforce.

, , , , , , , ,

1 reacties op “OTTO-workforce probeert Vrije Bond te intimideren

  • Otto is een van de grootste koppelbazen die nederland in een zwart daglicht zet,ik snap niet dat oa BNR en nog andere media deze dwaze lompe boeren klootzakken de hand boven het hoofd houd.Maar het zullen wel de b,n ers zzp ers zijn die dit promoten.Maar wat mij betreft mag Otto Opdoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *