1

OTTO workforce blijft onder vuur!

Het is de afgelopen tijd niet stil geweest rond de grootste uitzend organisatie voor Poolse arbeiders in Nederland. Bij deze een korte update over wat er de laatste weken is gebeurd.

Een mooie opsteker is dat het onderzoek radio programma ARGOS een reportage heeft gemaakt over OTTO workforce. De reportage werd op zaterdag 18 juni 2011 uitgezonden. Het programma maakt korte metten met de geoliede propaganda machine van OTTO. Je kan de uitzending beluisteren via de website van ARGOS, http://weblogs.vpro.nl/argos/2011/06/17/18-juni-2011-de-polen-van-otto/

OTTO workforce, het blijft een slepende kwestie!

Na aanleiding van deze uitzending is OTTO meer onder vuur komen te liggen, o.a. door Migrada, een belangenorganisatie van arbeids migranten, “Migrada heeft op 20 juni 2011, een brief geschreven waarin een appèl wordt gedaan op de verantwoordelijkheid van de ABU, SNCU en de SNA naar aanleiding van het interview op Radio 1 over Otto Work Force. Migrada neemt hiermee nadrukkelijk geen stelling in tegen Otto, maar verwacht wel dat er iets met de signalen gebeurt.” Aldus geschreven door Migrada op haar website.

https://migrada.nl/display/migradanl/Home

De ABU, Algemene Bond Uitzendondernemingen is de belangenbehartiger van de uitzendondernemingen in Nederland, zei zijn zeg maar de gene die alle uitzendkrachten in Nederland voor steeds minder geld en rechten laat werken.

De SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten) is een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche. Binnen de SNCU stimuleren en controleren deze partijen de naleving van de CAO’s binnen de uitzendbranche.

Dan ontstaat door al deze brievenschrijverij een kleine media oorlog met OTTO workforce in het middelpunt van alle aandacht, het begint met een artikel in de Limburger,

https://migrada.nl/download/attachments/655365/2011-06-23+De+Limburger-+Otto+Work+Force.pdf?version=1&modificationDate=1308816550000

De SNCU zegt dan dat de journalist slecht is geïnformeerd en brengt dit persbericht uit, http://www.sncu.nl/NL/NewsDetail.aspx?NewsID=32 wat weer de nodige aandacht krijgt op de veelbezochte website http://www.flexmarkt.nl/nieuws/sncu-maakt-namen-uitzenders-nooit-bekend-4343.html , lees hier dan vooral de comments onder dit bericht.

en natuurlijk Frank van Gool, de directeur van OTTO doet ook nog een duid in het media zakje, door de schuld te geven aan die verdomde ANARCHISTEN! Lees en lach, http://ottoworkforce.eu/nl/news/otto-in-het-nieuws

Allemaal hartstikke leuk en aardig natuurlijk, maar de echte druk op OTTO workforce is onstaan door directe acties! Over acties gesproken, daar komen we binnenkort weer mee terug.

Stay Tunned!

OTTO workforce? SLAVE force !

Vrije Bond

, , ,

1 reacties op “OTTO workforce blijft onder vuur!

  • Stay in touch, aub, u weet wel sinds afgelopen wekeinde met wie. Heb vandaag ook weer wat verhalen gehoord…

    groetjes

    Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *