reageer

OTTO avond in Mulawan

Op vrijdag 6 mei organiseert heeft Solidariteitscafé Mulawan ons uitgenodigd om te vertellen over de campagne tegen OTTO workforce.

De flyertekst:

De strijd van de Vrije Bond tegen uitzendbureau OTTO Workforce

Begin 2011 is de Vrije Bond in contact gekomen met enkele Poolse ex-werkers van uitzendbureau OTTO Workforce. Door deze ontmoetingen werden ze geïnformeerd over de bizarre arbeidsomstandigheden van duizenden Poolse arbeiders in Nederland. Samen met de ex-werknemers van OTTO is een plan gemaakt voor een campagne tegen OTTO Workforce, niet alleen om het achterstallige loon van deze werknemers terug te eisen, maar vooral om huidige en toekomstige werknemers te behoeden voor asociale uitbuiters als OTTO Workforce.

Hoewel de strijd voornamelijk een informerend karakter heeft gehad, om Poolse en andere Oost-Europese arbeidsmigranten een handvat te bieden om in opstand te komen tegen hun uitbuiters, is die tot op heden in zoverre succesvol geweest, dat OTTO inmiddels het achterstallig loon (en een deel van de op het loon ingehouden boetes) heeft terugbetaald.

De vraag waar de Vrije Bond nu voor staat, is hoe de strijd voort te zetten, zonder een soort hulpverleningsinstantie te worden voor werknemers die worden uitgebuit.
De Vrije Bond is een anarchistische zelforganisatie die directe actie hoog in het vaandel heeft staan, maar het gevaar dat ze met de campagne tegen OTTO in een juridisch conflict verzeild raken, ligt wel op de loer.

Er is al veel gebeurd in een zeer korte periode, waardoor de ervaringen met nog bijna niemand gedeeld zijn. Daarom op 6 mei een avond over de campagne, om te luisteren naar wat er is gebeurd en te praten over wat goed en wat minder goed ging.

Mulawan kookt twee keer per maand een heerlijke 3-gangenmaaltijd in De Klinker, waarvan de winst geheel gaat naar ondersteuning van migranten in en om Nijmegen. Reserveren kan via 06-17240896 of via mulawan_eetcafe@hormail.com.

Politiek café De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
Nijmegen

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *