Sluit je aan bij de sociale marsen georgansieerd door FNV

1

Sluit je aan bij de sociale marsen georgansieerd door FNV

Vrije bond roept leden en sympathisanten op om 8 september aan te sluiten bij de sociale mars en andere acties georganiseerd door de FNV op verschillende locaties in het land.

De Vrije Bond wil 8 september op de acties van de FNV aanwezig zijn met een duidelijk antikapitalistisch geluid. Er worden acties georganiseerd in Amsterdam, Groningen, Schiedam, Eindhoven, Nijmegen of Bergen op Zoom (voor exacte locatie en tijdstip zie http://www.socialewoestijn.nl/agenda). De crisis die we in Europa ondergaan is niet de schuld van Zuid-Europeanen die boven hun stand leven of door het immorele gedrag van bankiers. Diegene die dat beweren doen dat om zand in onze ogen te strooien en de aandacht af te leiden van de werkelijke oorzaak van de crisis. De crisis is het kapitalisme!

In het epicentrum van de kapitalistische economie worden we met enige regelmaat geconfronteerd met de crisis van het kapitalisme, meer in het bijzonder de overproductie. In Afrika, Zuid Amerika en grote delen van Azië is deze crisis dagelijkse realiteit.

 

Kapitalisme is een economie van concurrentie in plaats van samenwerking. En om die concurrentie te overleven moeten ondernemingen steeds groeien, steeds meer produceren. Alle ondernemingen proberen dat, dus er ontstaat overproductie en op termijn raken ondernemers hun producten niet meer kwijt. Deze overproductie zorgt voor een zich steeds herhalende crisis omdat ondernemingen hun investeringen niet meer terug verdienen en dus ook hun leningen niet meer kunnen terug betalen. Om het probleem van overproductie op te lossen, bedenkt de economische elite steeds nieuwe plannen. Geen plannen om definitief af te rekenen met de overproductie, maar wel manieren om het overschot op een andere manier aan de man te brengen. Of erger, te vernietigen.

 

De kapitalisten weten nog niet hoe ze deze crisis gaan oplossen. Zolang zijn zowel de bezuinigingen van de Nederlandse regering een poging om de schulden die gemaakt zijn te ‘socialiseren’. Dit wil zeggen dat het geld dat de staat geleend heeft om de economie te subsidiëren om hun concurrentiepositie te versterken of om banken te redden, uit de zakken wordt gehaald van de gewone mens op straat. Lonen gaan achteruit of worden bevroren, de koopkracht daalt, pensioenen staan onder druk, de zorg wordt onbetaalbaar, goed onderwijs is onbestaand, collectieve voorzieningen worden wegbezuinigd. Er dreigt massale werkloosheid, verarming van grote delen van de bevolking en de afbraak van collectieve voorzieningen.

 

Hiertegen moeten we ons verzetten, we moeten de strijd aangaan tegen deze sociale afbraak. We geloven niet dat de FNV hierin een rol zal spelen, zij behoort immers tot de macht en heeft altijd meegewerkt aan de liberalisering en privatisering van belangrijke collectieve voorzieningen. Wel willen wij een bondgenoot zijn van alle leden van de FNV, van alle mensen die geconfronteerd worden met het sociale geweld van de staat en van allen die de strijd willen aangaan. Daarom roepen we iedereen op om 8 september naar een van de acties van de FNV te komen en schouder aan schouder te gaan staan met de leden van de FNV en alle anderen die daar zullen zijn. Tegen de sociale afbraak en voor een vrije en sociale samenleving.

 

op deze site zullen binnenkort fl

, ,

Eén reactie op “Sluit je aan bij de sociale marsen georgansieerd door FNV

 • Ik ben wel voor een duidelijke publieke actie. Maar kunnen ze dan op 8 Sept overal oproepen om op 12 september allemaal naar het binnenhof te gaan? (En vergeet je stembiljet niet!)
  Want ik ben wel bang dat dit protest niet goed gehoord gaat worden zoals het zou moeten. Btw, er is nauwelijks nog nieuws in het weekend voor degene die zo verstandig zijn om het allemaal niet meer te volgen, het NOS, RTL etc journaal..De Tv programmering wat nieuws bulletins bijv is dusdanig beperkt in het weekend dat een protest op Zaterdag bijna geen aandacht zal krijgen..in de hoop, dat de Volkskrant en Telegraaf (werken nu ook al samen..? Ja..contra-onderzoek wees uit!) tijd genoeg over hebben om in het weekend een stuk te schrijven dat alle kracht die wellicht in de protesten zat er wel uit haalt.

  Ik ben voor een menigte die die dag zelf laat blijken dat ze dit een schijn proces vinden. Die niet meer willen stemmen in een valse structuur, maar het biljet (voor de camera’s van de pers) op een hoop gooien..in de hoop op..en om te laten zien dat we deze keer NIETS hebben te kiezen zaols de vorige keer etc, omdat links toch vaak net zo vals is als rechts. Denk aan groenlinks met hun controle kastjes in de auto, denk aan de partij van de arbeid (die net zoals Labour/UK madame Tatcher graag verder helpte) met het koest houden en voorliegen van het volk. Die zgn’linkse vrije mensen” die graag miljoenen besteden aan het verwijderen van graffiti, opjagen van jongeren en het uitwissen van leven want dat levert banen op en hoppa..een laagje verf en niets aan de hand! Zoals het ‘radicale grijze midden’, Cda lijsttrekker S. al opmerkte..het gaat om het moreel, de normen en waarden! LOL…ohoh, wat een ge…..en het niveau is dat van een studentikoos werkeloos alla VVD/Rutte.
  Het failliet van zgn ‘links’ is te vaak links zelf, onderling partij gekibbel en het feit dat het meeste geld bij ‘rechts’ en de kapitalist zit, zoals Fox nieuws niet failliet kan gaan al zou er niemand meer kijken! With a little help from multinazinals. Het ‘failliet’ is hun geloof in deze partijen waarvan er geen een ons nog langer echt representeert of ooit heeft gedaan waarschijnlijk.
  De wat betere partijen zoals de piratenpartij bijv. krijgen nauwelijks aandacht. Ze zijn slechts een onderdeel van de show ben ik bang. Deze huidige Democratie wordt oa gevormd door de zgn ‘opinie’ en die wordt grotendeels gevormd door de gecontroleerde instituten en bedrijven die alle zendtijd krijgen of kopen, oftewel er is geen heuse democratie gebaseerd op vrijheid en gelijke kansen. De mogelijke alternatieven en wensen van het volk om bijvoorbeeld tot een minder competitie gerichte wereld te komen bijvoorbeeld worden compleet genegeerd dmv de politieke daden, nieuwe wetten etc (met woorden snappen ze het wel..tijdens de verkiezingsdebatten en beloftes), alleen als dreiging, tenzij het geld kan opleveren.

  Ik zie liever een menigte mensen het binnenhof bezetten, (of picket lines voor de stemlokalen zodat die verdomde uitslag veel te laat binnenkomt of nooit:)…en een grote waslijn met stembiljetten.
  Geen dwangmatige centrale regering!
  Geen democratie in deze vorm!
  Geen crises betalen!
  Geen landsgrenzen!
  Geen politieke partijen! Enkel ideeen en vrijwillige organisatie.
  Voor wat de mensen kunnen en willen in solidariteit, gelijkheid en vrijheid. Overwint alles. Binnehof Black flag!..alle kleuren.

  (No comment, no dialogue, yust statements!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *