nationale betoging in Brussel

2

Oproep 2 december: nationale betoging in Brussel

Op 2 december zal er in Brussel een betoging plaatsvinden die georganiseerd wordt door de drie grote Belgische vakverbonden, namelijk het abvv, acv en het aclvb. Onder de gemeenschappelijke slogan “hun schuld, hun fout, niet de onze!” roepen ze op voor deze grote betoging, die zich kadert zich in het verzet van de vakbonden tegen het huidige en komende besparingsbeleid. Op 15 november jongstleden was er al een massaconcentratie van de vakbonden op de Heizel te Brussel waar verkondigd werd voor de aanwezige vakbonsmilitanten dat “de maand december heet zal worden en “indien nodig komt er een algemene staking”. Heftige woorden waarvan we nog zullen moeten zien of er ook daden aan vasthangen. Want we mogen niet vergeten dat deze vakbonden volledig hiërarchisch zijn opgebouwd en dat de toplui van de vakbonden diezelfde zijn die al jarenlang op schaamteloze manier toegevingen hebben gedaan aan het kapitaal.

Maar wat vast staat is dat er op syndicaal gebied heel wat beroering is. De impact van de crisis ,die onlosmakend deeluitmaakt van het kapitalistische systeem, wordt voor steeds meer mensen voelbaarder. De verontwaardiging groeit en manifesteerd zich steeds duidelijker in een antikapitalistische richting.

De Vrije Bond roept dan ook op om gehoor te geven aan deze oproep en aanwezig te zijn met onze eigen anarchistische, antikapitalistische boodschap.

Met zn allen de straat

Voor de algemene staking,  Leve de sociale revolutie

Vrije Bond

Afspraak 9u30, Brussel Noordstation, Vrijdag 2 december

, , , ,

2 reacties op “Oproep 2 december: nationale betoging in Brussel

  • Ik hoop dat er eindelijk eens wat Belgen op straat komen in plaats van altijd te zagen en groepen over de crisis en groepen te posten op fb!!! Komaan !!!

  • allen naar Brussel !! de gewone man moet altijd maar inleveren taxen hier taxen daar een sigaret op café mag ook al niet meer en de rijken moeten niets afgeven ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *