reageer

Onze Utopie – Een VBO project voor iedereen!


Vrije Bond Ommeland start met trots per September een nieuw project, genaamd; “Onze Utopie

In moeilijke tijden vol kapitalistische onderdrukking, klimaatverandering en andere grote onzekerheden is het lastig om al wereld verbeterend overeind te blijven. Onze toekomst op deze planeet ziet er niet bepaald utopisch uit. Alle wereldse ellende kan je opbreken en een muur vormen tussen jou en je idealen. Dus misschien is het goed om daar een keer een beetje van terug te stappen en op die idealen in te zoomen. Break that wall.

Stel; We hebben, want het gaat lukken, het kapitalisme omver geworpen en de rookwolken trekken langzaam op…wat dan? Wat zou je zelf graag zien? Hoe ziet de toekomst er uit? Wat vind je echt belangrijk en waarom? Wat zou je organiseren, hoe dan en met wie?

We nodigen je bij deze hartelijk uit om ons je meest utopische postkapitalistische idee toe te sturen. Het is ons uiteindelijke doel een inspirerend boek(je) te maken met een optimistische kijk op het “nieuwe” leven na de val van het kapitalisme. Je kunt je utopie uitwerken zoals je zelf wil. De vorm is vrij als het maar kan worden afgedrukt. Stuur ons je verhaal, gedicht, recept, fabel, liedtekst, tekening, filmscenario, sprookje, strip, puzzel, of iets anders toe en verras ons!

Het hoeft niet specifiek over ons land of onze Aarde te gaan; het kan elke fantasiewereld of organisatievorm zijn die je wil opbouwen, vlak na de revolutie of in de verre toekomst. Wil je een bepaald thema of onderwerp uitdiepen? Graag, maar hou er rekening mee dat we vooral op zoek zijn naar enigszins verhalende inzendingen.

Hier is het kaderwerk;

-2000 woorden is het maximum per inzending.
-Meerdere inzendingen per persoon zijn welkom.
-Je kunt een langere tekst inleveren wanneer je die opdeelt in hoofdstukken.
-Tekeningen en dergelijke graag gescand/digitaal aanleveren.
-In het Nederlands of Engels geschreven.
-Graag zonder naam of onder een pseudoniem wat we niet kennen insturen.

De deadline is eind Januari, maar er is (nog) niet een harde deadline datum. We bewaren je emailadres en andere gegevens niet nadat we klaar zijn. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen met ons via ons e-mailadres. Eenieder die zich aangesproken voelt iets te maken kan dit inzenden naar: onze-utopie@riseup.net

We hopen dat jullie ons en jezelf de komende donkere maanden verlichtten met je utopische kijk op de start van een nieuwe, postkapitalistische samenleving.

Groet en een aanmoediging tot moedig mijmeren,
de redactie
Vrije Bond Ommeland

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *