reageer

Onkruit herleeft!

Onkruit herleeft start project om aandacht te vragen voor directie actie voor politieke doelen.

In de jaren 80 bond Onkruit met het totaal weigeren van de dienstplicht en antimilitaristische acties de strijd aan met het leger en de wapenindustrie. Nu herleeft Onkruit met een project dat de aandacht wil richten op het belang van directe actie om politieke doelen te bereiken. Er wordt gewerkt aan o.a. een film, een debat en een tentoonstelling.

Onkruit herleeft

In de jaren 80 bond Onkruit met het totaal weigeren van de dienstplicht en antimilitaristische acties de strijd aan met het leger en de wapenindustrie. De acties trokken veel publiciteit en hadden een grote aantrekkingskracht op jongeren.

De ‘Stichting Onkruit vergaat niet’ wil stil staan bij de actievormen van toen en de actievormen die bijvoorbeeld Extinction Rebellion en andere hedendaagse actievoerders gebruiken. Belangrijk vragen zijn: voor welke actievormen werd in de jaren 80 gekozen en welke actievormen kiezen actievoerders nu? Welke vormen van directe actie zijn effectief? Hoe zit het met het gevaar van radicalisering en polarisatie (naast acties voor vooruitgang zijn er ook acties uit rancune) en hoe gaan hedendaagse actievoerders met deze dilemma’s om?

Oproep van Onkruit

Aan het project Onkruit vergaat niet werken op het moment ongeveer 10 mensen mee. Deze groep kan echter nog wel versterking gebruiken. Met name het opbouwen van een tentoonstelling en de communicatie campagne vraagt veel werk. Wie ons daarbij kan helpen meld je aan. Iedere hulp is welkom. Verder zijn we op zoek naar foto’s, krantenartikelen of ander bruikbaar materiaal voor de tentoonstelling. Bij deze de oproep om op zolder nog eens in oude dozen te kijken of je bruikbaar materiaal hebt. Wij zijn er blij mee.

Meer info en aanmelden
Bron: Onkruit vergaat niet

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *