[Nieuwersluis] Lawaaidemo voor Joke Kaviaar: “Een aanval op een van ons is een aanval op ons allemaal”

reageer

[Nieuwersluis] Lawaaidemo voor Joke Kaviaar: “Een aanval op een van ons is een aanval op ons allemaal”

Activiste Joke Kaviaar gearresteerd, Steungroep 13 September roept op tot protest:

NEEM DEEL AAN DE LAWAAIDEMO OP 3 MAART !!

3 maart houden we een lawaaidemo bij de gevangenis in Nieuwersluis, waar zij intussen naar toe overgeplaatst is. We hebben afgesproken om 13.50 uur bij de bushalte ‘Nieuwersluis dorp’, vanaf daar ben je in een paar minuten bij de gevangenis.
Je moet om 13.35 uur op station Breukelen bus 120 van Syntus hebben.

Komt allen!

Joke Kaviaar is donderdag24 januari gearresteerd.  Joke Kaviaar zal nu een celstraf van twee maanden en twee weken uit gaan zitten.
Veroordeling en gevangenisstraf waren uitkomst van een strafvervolging tegen Joke Kaviaar, schrijfster, activiste, strijdster tegen de vervolging en onderdrukking van vluchtelingen. Ze is veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het publiceren van teksten die Justitie opruiiend vindt. Die straf werd onvoorwaardelijk nadat ze in haar proeftijd aangehouden werd wegens deelname aan een actie in de gemeenteraadszaal van Zeist tegen de aanleg van een gevangenis voor vluchtelingenkinderen op Kamp Zeist, waarvoor ze ook nog twee weken celstraf kreeg. Samen met de twee maanden zijn dat dus twee en een halve maand. Meer over de strafzaak is te vinden via een persbericht van 8 januari 2019.

De Steungroep 13 September spreekt zich met klem uit tegen deze hele gang van zaken en roept mensen op om zich tegen haar vervolging en arrestatie uit te spreken. Joke Kaviaar wordt vervolgd en is nu opgesloten omdat ze zich verzet tegen het deporteren van vluchtelingen. Joke Kaviaar wordt vervolgd en is nu opgesloten omdat ze daarbij scherp gebruik maakte van het geschreven woord, van die vrijheid van meningsuiting die heilig is, behalve als het even niet uitkomt. Joke Kaviaar bestrijdt misdadig overheidsgedrag in woord en daad. Zij verdient volgens de Steungroep geen veroordeling en gevangenisstraf, maar bijval en solidariteit.

Komt allen naar de lawaaidemo!

De Steungroep roept op tot steun en solidariteit. Steun kan zich bijvoorbeeld uiten in het schrijven van brieven en kaarten. Solidariteit kan neerkomen op het verder verspreiden van de verboden teksten van Joke Kaviaar, en op deelname aan of het zelf organiseren van protestacties. De Steungroep zal een lawaaidemonstratie organiseren op 3 maart bij de gevangenis waar ze wordt vastgehouden en roept mensen op om daaraan deel te nemen. Meer informatie daarover, tijdstip en verzamelplek, zal bekend worden gemaakt via de website van de Steungroep.
Een boekje over de strafzaak tegen Joke Kaviaar, uitgegeven door de Steungroep, met daarin onder meer de teksten waarvoor ze is veroordeeld zal gepresenteerd worden op een reeks informatieavonden in diverse steden. Zie ook daarvoor de website van de Steungroep. Het motto van deze activiteiten: Vrijheid voor Joke Kaviaar!

Steungroep 13 September

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *