reageer

Lentenummer van Buiten de Orde is uit!

cover lentenummer
Internet is natuurlijk een fantastisch medium om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in de activistische wereld. voor de mensen die niet de hele dag achter de computer willen zitten en nog behoefte hebben aan een papieren medium is er ook nog het tijdschrift Buiten de Orde. Al 21 jaar publiceert Buiten de Orde onophoudelijk op eigen wijze berichten uit de Nederlandse en internationale tegenbeweging en tegencultuur.

Buiten de Orde is een uitgave van de Vrije Bond en verschijnt vier keer per jaar. Het blad is gevuld met actieverslagen uit binnen en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Zo bevat het nieuwste nummer onder meer artikelen over de economische crisis: een artikel over ‘anarchistische economie’ en een analyse van Albert de Jong van de bezuinigingsmaatregelen uit de jaren dertig, die nog heel erg actueel is omdat hij nog steeds alternatieven biedt voor de verkiezingsprogramma’s van alle partijen met hun bezuinigingsvoorstellen.

Er is deze keer ook veel aandacht besteed aan het buitenland: de Griekse opstand; het Tekel-verzet in Turkije, de acties van Anarchists Againgst the Wall in Israel; de Zes van Servië; het verbod op de FAU in Duitsland; en ook verslagen van actiegroepen in Koerdistan, Venezuela, Sumatra, Paraguay en India. En zijn er artikelen over Albert Camus, Breyten Breytenbach, Amadeu Casselas en Peter Kropotkin.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl. De deadline voor het eerstvolgende nummer is 1 juli 2010.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel: het Fort van Sjakoo en Atheneum (A’dam), Rosa (Groningen), de Rooie Rat (Utrecht) en Assata (Nijmegen). Je kunt natuurlijk ook een abonnement nemen. Voor meer informatie, kijk op www.buitendeorde.nl of op de nieuwe website van de Vrije Bond: www.vrijebond.org

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *