reageer

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

2016bdo3Zojuist is het derde nummer van Buiten de Orde van 2016 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Het thema dat van de voorkant af spettert is ‘Electoralisme’. Met verkiezingen in aantocht in de VS en in Nederland leek het ons nuttig om anarchistische visies op, en ervaringen met, verkiezingsdeelname en wat daar zoal mee samenhangt, voor het voetlicht te brengen. Een historisch stuk over de Rapaillepartij, een analyse van het enthousiasme dat Podemos en Syriza en dergelijke in radicale kring opwekten, meerdere stukken over democratie op gemeentelijk niveau, plus actueler stukken over Brazilië waar een gekozen president tot aftreden is gedwongen, en Den Haag waar de Stadspartij tot interessante vragen aanleiding heeft gegeven.

Naast het thema weer een veelheid van andere onderwerpen, Aandacht voor het verschijnsel en de noodzaak van veilige ruimten. Een reportage over een syndicalistisch initiatief in Griekenland, over een sociaal centrum in Slovenië, een achtergrondstuk over de spoorwegstaking in België, gedachten over antiracisme en antifascisme vandaag de dag in Nederland. Een stuk over toekomstvisionair Constant Nieuwenhuis. Meerdere besprekingen van recente uitgaven. Kronieken, een interview, een stukje heuse polemiek Reden genoeg om je per direct van een exemplaar te voorzien….

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op https://www.vrijebond.org/buitendeorde/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *