1

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Zojuist is het derde nummer van Buiten de Orde van 2017 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Wat hebben we deze keer in de aanbieding?

Om te beginnen het thema. Dat is deze keer: Rusland, vanwege het feit dat de Russische Revolutie dit jaar een volle eeuw oud is. We hebben in dit kader flink wat leestips van het Fort van Sjakoo, naast een artikel over de revolutie van 1905 en overzichtsstuk over 1917, de aanloop en de nasleep. Ook vind je hier een recensie van een tentoonstelling over de Goelag in het Verzetsmuseum.

Daarnaast gaat BdO op diverse actuele thema’s in. We hebben een evaluatie over de klimaatactie Code Rood van afgelopen zomer, verslagen van de Baj-eenkomst in april, en van de anarchistische boekenbeurs van september en een stuk over een nieuwe ontwikkeling rond anti-militarisme in Nederland. De strijd in Syrië krijgt, zoals inmiddels gebruikelijk, aandacht, deze keer in meerdere artikelen. Deze BdO brengt ook stukken over protest in Frankrijk tegen weer een arbeidswet, strijd in Schinveld, een artikel over demonstratie- en actietechnieken. Ook staan we ook stil bij het feit dat de Reformatie vijfhonderd jaar geleden een aftrap kreeg met 95 stellingen. Onze vaste rubrieken en diverse kortere actuele berichten ontbreken niet.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

1 reacties op “De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *