2

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Zojuist is het tweede nummer van Buiten de Orde van 2017 verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Wat biedt ons prachtblad deze keer?

Allereerst een thema: recht. Wat kun je met recht, rechten, rechtspraak, strafrecht en aanverwante zaken? Hoe kun je als staatsvijand een beroep doen op staatsinstellingen zoals rechtbanken, op overheidsprocedures zoals strafrecht en dergelijke, zonder je principes en idealen daarmee onrecht aan te doen. Zijn er werkbare alternatieven voor strafrecht te bedenken? De zoektocht neemt ons mee naar de Stille Oceaan, naar Rojava, maar ook langs een politiecel in Tilburg. Thom Holterman, Jan Bervoets, Peter Storm en anderen hielpen bij te terreinverkenningen, terwijl Hadrian Ferran het pionierswerk van Clara Meijer-Wichmann, anarchistisch publiciste, voor een welkom voetlicht brengt.

Intussen is er ook een veelheid aan andere onderwerpen, naast de gangbare vaste kronieken over migratiestrijd en over oproer en verzet. Kees Stad bespreekt aan de hand van trieste ontwikkelingen in Venezuela de moeite die het kost een links alternatief door te zetten voor het ‘radicale midden’, het There Is No Alternative-neoliberale model. Jan Bervoets schenkt aandacht aan Movement X, het nieuwe radicale initiatief van Abu Jahjah. Verder stelt Evie vast dat het voor het feminisme tijd is voor een nieuw begin. Ook de redding van het Domela-museum ontsnapte niet aan onze aandacht. En daarmee is het overzicht bepaald niet compleet. Veel leesplezier, en veel strijdlustige veranderingsgezindheid toegewenst deze zomer!

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde.

2 reacties op “De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *